Mirador aan het water

Osdorp

Ze is koningsgezind. "Niet heel erg hoor, maar wel leuk dat de fontein naar prinses Alexia is vernoemd."

mevrouw Florijn Mevrouw Florijn en Alexia

Hij is niet te missen; de hoge flat aan het Osdorpplein. Markant gebouw aan de Sloterplas. Mevrouw Florijn woont op de 9e etage en vanaf daar is het uitzicht al geweldig.
Het gebouw heet Mirador en telt in totaal 20 verdiepingen. Vanuit haar woning heeft mevrouw Florijn zicht op de prinses Alexia fontein. De wind en het zonlicht zorgen voor een continu wisselende aanblik van de waterspuit.
Elke zondagochtend verzamelt een aantal bewoners zich voor een wandelrondje Sloterplas. Het is een gemêleerd gezelschap dat tijdens de wandeling van 6 kilometer nieuwtjes uitwisselt en elkaar op de hoogte houdt over de toestand in de wereld.
Twee keer per jaar wordt een themafeest georganiseerd voor alle bewoners. Zo was er ooit een barbecue op het dak van de parkeergarage en afgelopen zomer stond de bijeenkomst in het teken van de Hollandse hap. In de centrale hal genoten de buren samen van o.a. zoute haring, bal gehakt en huzarensalade. Meer dan de helft van de bewoners neemt deel aan de zomerontmoeting of de Nieuwjaarsborrel.
Na een aantal jaren in Hilversum gewoond te hebben — waar ze maar niet kon wennen — is mevrouw Florijn terug in haar vertrouwde omgeving. En al wordt er stevig gebouwd en vernieuwd in de verschillende omliggende stadsdelen, voor haar gaat er niets boven Amsterdam West. Zou dat door het uitzicht komen?