Meld je aan

Heemschut

De vereniging Bond Heemschut zet zich in voor het behoud van cultuurmonumenten in Nederland. Heemschut doet het al sinds 1911 en heeft dan ook vele reddingen op zijn naam staan.

De vereniging komt in actie bij verwaarlozing of dreigende sloop van monumenten. Of als een historisch stadsgezicht aangetast dreigt te worden door disharmoniërende nieuwbouw. Cruciaal daarbij is het werk van de Heemschut-commissies in de twaalf provincies en Amsterdam. Deze beschermen de monumenten in hun regio.

Heemschut Amsterdam
Heemschut Amsterdam richt zich vanzelfsprekend op het behoud van cultuurmonumenten in onze mooie hoofdstad en ook in Amsterdam-West (oud en nieuw) het werkgebied van het Geheugen van West.

Wilt u meer weten over Heemschut Amsterdam, klik dan hier.

En bent u opgeschrikt door sloop(plannen) van een pand dat absoluut niet verloren mag gaan? Bel dan 020 - 6 22 52 92 of stuur een e-mail.