Kapsalon Tiny

Verteller: Cor en Tiny Pype

Cor en Tiny Pype van der Linden begonnen hun kapsalon in de Louis Couperusstraat in 1988.

Cor voor z'n zaak Foto: Annick van Ommeren-Marquer, 16 april 2008

"Wij hadden eerst een zaak in de Stuyvesantstraat in de Baarsjes, maar daar begon in 1987 het betaald parkeren en dus bleven vele van onze klanten weg! Wij zochten toen iets anders en hier was het naar ons zin."

Van ontwerper naar kapper

Cor vertelt verder omdat Tiny op de kleinkinderen moet passen.
"Eigenlijk wilde ik modeontwerper worden, ik had een korte periode op de Groningse tekenschool gezeten. Toen ik Tiny ontmoette, 44 jaar geleden, moest ik snel aan het werk en ik koos dus voor de kappersschool, werken en leren tegelijk.
Daarna heb ik Tiny opgeleid  en wij hebben samen gewerkt met 1 of soms 2 medewerkers.
Bepaalde vakonderdelen zijn anders geworden, minder permanenten bijvoorbeeld en het verven wat vroeger iedere drie weken gebeurde is naar zes weken gegaan, ja, om de kosten natuurlijk!"

Onderpand

"Wij hebben hier van alles beleefd, lief en leed gedeeld met onze klanten, net zo goed heren als dames. En of wij iets geks meegemaakt hebben? Nou, wacht maar, dit heb jij nog ooit gehoord.
Een mevrouw kwam binnen, zij had een zware boodschappentas bij zich. Op het moment van afrekenen vertelde zij dat er geen geld meer in de portemonnaie zat, of zij alstublieft de tas als borg kon achter laten. Na 2 dagen was zij nog niet verschenen en dus keken wij in de tas ... vol met aardappelschillen! Moeilijk om nog iemand te vertrouwen."

Weg uit de buurt

Tiny werkt niet meer, zij schildert veel en is hard bezig als Oma met onze vier kleinkinderen.
"Persoonlijk wil ik nog doorgaan maar, iets kleiner dan, daarom gaan wij, in principe per 1 augustus naar Nieuw Sloten, een nieuwe wijk die zat mogelijkheden biedt."
Jammer dat Cor en Tiny gaan verhuizen, het is zo gezellig om hier die echte Amsterdamse sfeer te proeven. Tiny en Cor, veel succes!

Tiny in zwart-wit

Tiny in zwart-wit