Twee haringen met veel uitjes

Vishandel Molenaar Foto: Annick van Ommeren-Marquer, januari 2008

Vishandel Molenaar op de Burgemeester van Leeuwenlaan
De familie Tuijp is pas sinds 2000 eigenaar  maar de naam Molenaar is gebleven omdat het sinds 1956 een begrip is in de buurt.

Meneer Tuijp wilde drummer worden maar is toch bij een visboer gaan werken. Hij vindt het heerlijk om eigen baas te zijn. Hij werkt samen met zijn echtgenote en twee parttime medewerkers.
Over de klandizie zegt hij dat er nu ook vele allochtonen klant zijn, hij ziet de stadsvernieuwing in de buurt juist positief tegemoet.

"Twee haringen met veel uitjes alsjeblieft en twee tilapiafilets, dat is het dan voor vandaag. De kwaliteit is hier prima, alles is lekker en al heel lang! De winkel is heel knus en je bent hier geen nummer, maar echt een klant."

Zeker een winkel die nog jaren in Slotermeer zal blijven.

Mevrouw en meneer Tuijp Foto: Annick van Ommeren-Marquer, januari 2008

De knusse winkel Foto: Annick van Ommeren-Marquer, januari 2008

De uitnodogende etalage Foto: Annick van Ommeren-Marquer, januari 2008

Re: Oude kranten

Edith Horn- Spierenburg:
Ik woonde vanaf 1953 in de tweede straat achter de visboer; Herbert Spencerhof.mijn ouders kochten vaak vis bij deze winkel. Ik herinner mij nog de grote bakken met palingen, die vond ik eng maar ook zielig. Als kind haalden we oude kranten op en brachten die naar de viswinkel, we kregen er dan wat geld voor. In de kranten werd de vis voor de klanten verpakt.

Inderdaad, Edith: zielig. Die palingen lagen ook nog eens - bij leven - in een zoutoplossing, zodat het vel er gemakkelijker af te stropen was. Moet ongelooflijk pijnlijk zijn. Ongelooflijk dat mensen dieren dat soort dingen aandoen. Maar wat moet je als kind in de viswinkel.... Toen ik doorkreeg dat vlees - wat wij wegens armoede bijna niet aten - afkomstig was van gedode dieren kreeg ik te horen dat die dieren ´er speciaal voor gekweekt werden´. Zo´n verklaring slik je dan een tijdje, totdat je beseft dat dat nog veel erger is........

astrid

lekkerbekjes

helaas elke keer graten en niet zo klein ook in de lekkerbekjes zonde want ik woon om de hoek en zou graag vaker vis eten maar heb nu 2x vis gehaald in totaal 5 lekkerbekjes en in alle vijf veel graten durf de rest niet meer te proeven naar mijn idee horen er geen graten in te zitten heb in mijn leven toch veel vis gegeten en dit nog nooit gehad

Edith Horn- Spierenburg

Oude kranten

monique

Re: is goed

gr marja:
super zaak haal daar altijd mijn haringen

heet jij marja farmeier

visser.

ik woonde boven de viswinkel op 4hoog.
vanaf 1955 tot1970.
de vis was heerlijk.
al aten wij het niet vaak het was een luxe.

Ruurd Bosma

Lekkere vis

Een beetje late reactie maar ik heb de site pas deze week ontdekt.
Ik woonde op de andere hoek boven stomerij Palthe van 1959 t/m 1975. In die tijd hebben we heel wat vis gekocht. Ik kan mijn vader nog herinneren die daar vaak de vis kocht. Vrijdag was vaak visdag en dan werd het heel vaak schol.

is goed