Alles 'op z'n kop'

Geuzenveld

Sam van Houtenstraat en Johan Coltermanstraat: helaas, alweer honderden woningen die afgebroken moeten worden, maar...

Nog één flat is bewoond Foto: Annick van Ommeren-Marquer, mei 2008

Die ene meneer op één hoog wil echt nog niet weg.
Over drie weken zal hij toch 'gedwongen' weg moeten en gelukkig heeft de woningcorporatie Rochdale een leuke woning voor hem gevonden.

Nu staat hier alles 'op z'n kop', letterlijk en wel.
In twee jaar zal hier mooie nieuwbouw herrijzen; toch prettiger, moderner en comfortabeler.

Gepubliceerd: 23 juni 2008

Sloop is tegenwoordig niet van gevaar ontbloot. Foto: Annick van Ommeren-Marquer, mei 2008

Zo ziet het er nu uit. En in 2010? Foto: Annick van Ommeren-Marquer, mei 2008

Ron van Meijer

Vergane Glorie?

M'n hele jeugd daar doorgebracht. Totdat ik 12 was en we gingen verhuizen. Ik vond het verschrikkelijk dat weet ik nog heel erg goed. Ik woonde in de Sam van Houtenstraat 46 II zal het nooit meer vergeten. Gek genoeg deed de sloop van 'onze' flat (die uitkeek op de achterkant van de Jan Bongastraat) me heel erg veel. Vele herinneringen lagen daar, ik zat op de Hervormde school Geuzenveld. Ik heb het tehuis " Tabitha" nog zien bouwen, ik weet niet of het nog bestaat. Mijn ouders hadden vrienden die in de Dr. H. Colijnstraat woonde (beneden op de hoek nabij het viaduct) en daar heb ik ook zulke goede herinneringen aan. Zowel m'n ouders als hun vrienden zijn er niet meer maar de herinneringen blijven gelukkig wel, ook aan hun. Ik zat op de LTS in de Burgemeester Hoguerstraat en kan me alles zo goed herinneren. Via Facebook in contact gekomen met onze ' oude'. buren die naast ons op nummer 47 woonden...Ben zelf nu 63 jaar en het is dus al een tijdje geleden maar ik herinner me nog pure details en dat is opmerkelijk.

Al met al, een hele mooie tijd.

S. van Waard

Mijn geboortehuis

Al surfend over het web, op zoek naar informatie over de Herman Gorterschool in de jaren 50 (waar mijn onlangs overleden moeder op heeft gezeten) struikel ik over deze foto.

In de eerst zichtbare flat op de tweede woonlaag van onderen op de goed zichtbare hoek ben ik in 1968 (precies 50 jaar en ca. 1 maand geleden) geboren. Helaas behoort de Johan Coltermanstraat tot het verleden - maar - gelukkig hebben we de foto's nog :D.

Joke Holkamp

Jan Bongastraat 2008 Geuzenveld

Zelf heb ik in de Jan Bongastraat gewoond van 1956 tot ong.1980. nr.6 1 hoog is 2e boven de garage.Het was een fijne tijd.Zat op de Goeman Borgesiusschool. Vorig jaar ben ik er nog langs gereden en zag dat er allemaal koop woningen stonden. Er is wel heel veel gesloopt in Geuzenveld en ook weer nieuw op gebouwd.
Ik woon nu al geruime tijd in Almere.

Joke van der Eems-Holkamp

Alles op z"n kop

Zelf ben ik in 1958 met mijn ouders in de Jan Bongastraat komen wonen, daar heb ik ruim 20 jr. gewoond.
Vorig jaar kreeg ik van oud collega'tje foto's van de Jan Bongastraat, alles was gesloopt.Dat vind ik heel jammer, het wordt tijd dat ik nog eens ga kijken.
Dan ben ik wel blij, dat ik mijn geboortehuis in Drente nog kan bekijken, dat is bijna 60 jr. geleden.

d.v.d.oosten-sonneveldt

dorien van den oosten-sonneveldt

En weer verdwijnt er een stukje nostalgie uit mijn jeugd.woonde van 1970 tot 1985 in de sam van houtenstraat 131 maar dat blijft behouden gelukkig.