Slotervaart sluit jongerenvoorziening Computer Clubhuis

Slotervaart

Tot onze grote spijt en verbazing heeft stadsdeel Slotervaart besloten de subsidie per 1 januari te stoppen aan het Computer Clubhuis. Het Computer Clubhuis bestaat 8 jaar.

Tijdens een bezoek dit voorjaar van stadsdeelvoorzitter Marcouch, liet hij zich nog positief uit over de activiteiten van de jongeren in het clubhuis. Hij kende zelfs ter plekke € 2000,00 extra toe op de vraag van jongeren om de apparatuur in de studio te verbeteren. De vernieuwde studio is vorige maand in gebruik genomen...
Ook tijdens een interview door jongeren van het Jongeren Persbureau – een samenwerking van het Computer Clubhuis met het JuniorCollege – wist Marcouch aan te geven waarom het computer clubhuis belangrijk was en waarom het stadsdeel het financieel ondersteunde.
Aan de 97 leden van het clubhuis is niet uit te leggen waarom de subsidie nu ineens stopt en het clubhuis dus gesloten moet worden. ‘Eerst was ik er trots op dat hij de baas van Slotervaart werd, maar wat doet hij voor ons?
Wat betekent hij nou eigenlijk voor ons? Hier komen jongeren die iets willen, wat wil hij nou?’, aldus een van de leden. Het Computer Clubhuis is geen initiatief dat met veel tromgeroffel van zich laat horen. Maar wel maken dagelijks gemiddeld 15-20 jongeren gebruik van het clubhuis waar ze hun creativiteit kunnen ontwikkelen met nieuwe media apparatuur. Er zijn 97 ingeschreven leden. Voor 90% van Marokkaanse afkomst
en uit een buurt waar de voorzieningen voor jongeren schraal en onvoldoende te noemen zijn.
Wij hopen dat deze week tijdens de algemene beschouwingen in stadsdeel Slotervaart men alsnog een mogelijkheid ziet om het clubhuis open te houden. Het bestuur staat zeker open voor suggesties of overleg over een mogelijke vorm van behoud.
Ook in stadsdeel Geuzenveld was men aanvankelijk van plan het clubhuis niet langer te ondersteunen. Daar is echter op het laatste moment besloten de voorziening toch in stand te houden.

Hans van der Schaaf, teamleider Computer Clubhuis

Onbegrijpelijk

en dan geven ze boetes voor hangen op straat ?
allemaal idioten vind ik. vinden mensen eens een plekje om hun ontwikkelingen te verbreden, moet het dicht vanwege "financiele problemen."

Waar gaat de wereld naartoe, er word altijd geklaagd maar ze zorgen er zelf voor ?