Nieuwe broedplaats HW10

Opening en open dag 6 april, 12-17 uur

Slotervaart

Tussen 13.00 en 14.00 uur opent stadsdeelwethouder Paulus de Wilt (Kunst en Cultuur) samen met wethouder Freek Ossel (Wonen, Wijken en grote stedenbeleid)) de broedplaats in de voormalige Pro Rege school aan de Hendrik van Wijnstraat 10.

HW10

Buurtbewoners hebben het schoolgebouw getransformeerd tot broedplaats. Vierentwintig creatieve ondernemers zijn in de broedplaats gevestigd. Ondernemers die nationaal en internationaal succes hebben als onder andere theatermaker, sieradenmaker, dj en modeontwerper. Ruim de helft van de huurders komt uit Nieuw-West. De initiatiefnemers uit de buurt organiseren samen met de huurders activiteiten voor de buurt, werken aan de inrichting en organiseren de open dag.

Het stadsdeel verhuurt het gebouw voor tien jaar aan Urban Resort, die ook de transformaties van het Volkskrantgebouw en Broedplaats De Vlugt realiseerde. UrbanResort organiseerde de ombouw en selecteerde samen met de bewoners de huurders. De gemeente Amsterdam ondersteunt met een opstartsubsidie. De open dag start om 12:00 uur met een muzikale optocht vanaf het Sierplein. Na de officiële opening is er tot 17:00 uur een programma voor jong en oud met onder meer exposities, films, muziek, artmarkt, hapjes en drankjes.

Gepubliceerd: 5 april 2013

In 1960 werd het pand als basisschool geopend. Inmiddels is de school verhuisd naar het aangrenzende pand, en zullen er op termijn seniorenwoningen gebouwd gaan worden. Tot het zover is, heeft stadsdeel Nieuw-West aan Stichting Urban Resort de mogelijkheid gegeven om het pand als broedplaats te verhuren. Vanaf 1 november 2012 kunnen de huurders erin en vanaf het voorjaar 2013 zal HW10 op volle toeren draaien. Bron: http://www.urbanresort.nl