Bekende inwoner Amsterdam-West

Bernlef in bibliotheek Slotervaart

Bernlef wie, wat, wanneer, waar Foto: Leo van der Noort

Bernlef wie, wat, wanneer, waar Foto: Leo van der Noort Door: Jan van Zijp

Ter gelegenheid van de Boekenweek is de schrijver Bernlef te gast in bibliotheek Slotervaart.

Bernlef (pseudoniem van Hendrik Jan Marsman), bracht een gedeelte van zijn jeugd door in Amsterdam-West. Daar waar nu de flats staan van Nieuw-West kon hij uitkijken over de weilanden en voeren bootjes met groenten door de sloten.

Hij schreef een groot aantal gedichten, verhalen, toneelstukken en essays. Bij het grote publiek brak hij in 1984 door met de roman Hersenschimmen. Bernlef is een groot jazzliefhebber. Hij dichtte niet alleen over jazz, maar schreef er ook een aantal essays, over die gebundeld werden in Schiet niet op de pianist. In 2006 publiceerde hij zijn jazzverhalen in Hoe van de trap te vallen. Diverse romans uit zijn oeuvre gaan over kinderen/ adolescenten (bijvoorbeeld Boy), of zijn een indringende terugblik op de jeugd (De onzichtbare jongen). Zijn nieuwste boek Gedeelde levens heeft identiteit als thema.

Bernlef wordt geïnterviewd door OBA-medewerker Leo Willemse.

Woensdag 17 maart, 20.00 uur