Kom luisteren naar geschiedenisverhalen

Slotervaart

Dinsdag 2 december van 19.00-21.30 uur (inloop vanaf 18.30 uur) vertellen bewoners in Eigenwijks aan de Jan Tooropstraat 6, Amsterdam Slotervaart, verhalen over vijftig jaar geschiedenis van Slotervaart.

Uniek foto- en filmmateriaal wordt vertoond. Wie herkent zijn straat, huis of winkel van vijftig jaar geleden? Gespreksleiders zijn Abdellah Dami (journalist NMO) en Dick Glastra van Loon (Eigenwijks).

De bezoekers van de bijeenkomst vormen drie groepen: bewoners en ondernemers van het eerste uur, hun nazaten en nieuwkomers uit de jaren zeventig en tachtig en de meest recente bewoners vanaf de jaren negentig. Eén van de drie groepen gaat de quiz winnen.

In de pauze zingen Jan-Paul en Martijn van Spaendock over het verleden van Slotervaart.

Stadsdeelvoorzitter Ahmed Marcouch reikt een prijs uit voor de beste bijdrage.

De avond is onderdeel van de campagne 'Verleden Van Nederland'. Regisseur van de gelijknamige achtdelige televisieserie Ireen van Ditshuyzen is ook aanwezig.

Locatie: Van Eesterenzaal, Eigenwijks, Jan Tooropstraat 6, Amsterdam-Slotervaart.

Informatie en aanmelden: info@allin-service.com; 06 - 1645 3567; www.verledenvannederland.nl