Geslaagd IJs-paradijs

Auteur: Corry Arink
Sloterplas

Sloterijs Paradijs

De voorbereidingen begonnen bij het verplaatsen van de grote bloembakken en de afbakeningen met de betonblokken.

Tevens was het leggen van de ijsbaan een enorme klus door het gelijk maken en passend maken van de ondervloer met daar boven op de nylon tegels die nauw moesten aansluiten.
De werklui zeiden: "gelukkig blijft de baan een maand liggen!"

En ... het resultaat is er ook naar!!

De opening was erg gezellig met veel belangstellenden en voor ieder wat wils met lekkere hapjes en drankjes en warme chocolade melk en soep.
Daarna de eerste pogingen op het nylon-ijs en er kwamen steeds meer mensen op de schaatsen begeleid door - de wel wat harde - disco-muziek.

Al met al een erg geslaagde ijsbaan en voor herhaling vatbaar, want jong en oud geniet ervan!

COR

Geslaagd IJsparadijs

Positieve reakties, maar... ook erg negatieve reakties van mensen die hun beklag bij de officieële instanties moeten doen en bij de organisatie ervan, dan zijn ze opbouwender en beter bezig voor hun wonen en welzijn aan de Sloterplas.

Wil Hille, Burg. Hogguerstraat

En die zogenaamde "ijspret".... Tja, foto's van de eerste dag oké. Maar de volgende dagen? Stilte, bijna geen schaatsers. Ik kan het weten, want ik kijk precies op die schaatsbaan. Dat klinkt inderdaad niet leuk. En het initiatief van het Stadsdeel was best gemotiveerd en optimistisch.
Maar weegt die enorme, afschuwelijke geluidsoverlast wel op tegen die paar schaatsertjes die ik af en toe zie? En moeten die paar schaatsertjes zo'n "geweldige muzikale begeleiding" krijgen?
De organisatoren nodig ik uit voor een kop koffie met appelgebak (indien gewenst met slagroom). Dan kunt u horen en schrikken van hun "Sloterplasinitiatief", dat m.i. meer na- dan voordelen heeft.
Overkoepelend denken en organiseren hoort toch bij het "beleid" van een Stadsdeel?

Wil Hille

Kritiek is nooit leuk

Wil Hille

Normaal ben ik echt niet zo moeilijk.

Het is nu kwart voor acht 's avonds, 27 februari. Boem, boem, de bassen van misschien vreselijk leuke muziek, maar wij horen alléén de bassen. Geen enkel melodietje. Zelfs met balkondeuren dicht hoor je in je flat een soort donderend geluid. Harder dan je eigen TV. Schaatsen, énig, gezond, lichaamsbeweging. Maar dit is geen sportief evenement meer, het is alleen maar ernstige overlast.
Gemeente, jullie wonen hier vermoedelijk ver vandaan, dus rust. Nou, wij niet dus. Houd alsjeblieft een keer rekening in jullie "beleid" met de bewoners!

Wim Schoorel

Heeft niets met schaatsen te maken

Het lijkt wel een disco. Wat een power heeft die geluidsinstallatie! Vooral veel sub-laag. In de flat er tegenover zitten we te shaken voor de TV. Neem je eigen schaatsen vooral niet mee, die worden meteen bot op dat waardeloze plastic. Advies: Nooooit meer doen.

Didi

Oer Hollandse ijspret in pocket formaat.

Een vervreemdend effect dit kleine mini ijsbaantje naast de grotere zus de Sloterplas.
Is het al weer zo n 20 jaar geleden dat je voor het laatst kon schaatsen op op die Sloterplas,nu heeft de moderne techniek een alternatief gevonden in de vorm van een kunstmatig ijsbaantje.Toch is het gezien de foto s een en al schaatspret,dus is het een leuk initiatief van de deelraaden voor herhaling vatbaar.

Riet Pieterse

Geslaagd ijs paradijs