Fantastische oude beelden uit Geuzenveld

Een beeld uit de film met links de algesloopte flats van de Van Tijenbuurt

De redactie bekeek de film en kan maar één conclusie trekken: een aanrader voor iedereen die wil zien hoe Geuzenveld er begin jaren 70 uitzag.
Met mooie beelden van auto's uit die tijd, de Dijk, lange haren, nu gesloopte flats en nog veel meer. Kortom, een prachtig tijdsdocument aangevuld met beelden van nu!

Fred Friskes maakte deze DVD samen met Jur Veldhuijzen en Arie Keuning.

Fred schrijft zelf over deze DVD:

Begin jaren 70 heb ik samen met een paar mensen van het Buurtcentrum Geuzenveld een grappig Super 8 filmpje (zonder geluid) gemaakt over het gebruik en misbruik van de auto in Geuzenveld. De film duurt ongeveer 10 minuten. We rijden met een Volkswagen bus uit 1956 door de vele straten van Geuzenveld en doen o.a. de Colijnstraat , de Ruys de Beerenbrouckstraat en het lambertus Zijlplein aan. Op het Lambertus Zijlplein zie je o.a. het Buurtcentrum Geuzenveld in aanbouw.
Maar zoals gezegd veel meer straten en mensen zijn in beeld.
Je ziet o.a. gebouwen die er niet meer zijn of op de nominatie staan om gesloopt te worden maar ook open plekken waar nu bebouwing staat. Natuurlijk ook heel veel oude auto's die al lang niet meer in het straatbeeld voorkomen.
De film verkeert nog in dezelfde staat als toen ik hem maakte (ben zuinig op mijn films) is niet verkleurd en is professioneel op DVD gezet.
Daar zijn natuurlijk wat kosten aan verbonden, € 12,50. Wil je zo'n DVD bestellen stuur dan een mailtje naar: ard.nas@ziggo.nl of klik hier.

Op de DVD "de auto in Geuzenveld" uit 1973 staat ook een bonusfilmpje (for free!) van meer dan 1 kwartier. Gemaakt in Geuzenveld in 2009. Dus lekker actueel. Ook hierin weer vele Geuzenveldse straten te zien.

Fred

Filmpje op facebook

Per heden het filmpje op mijn facebook pagina (Fred Friskes) geplaatst , even vrienden worden en het filmpje is daar te zien.

Bandbus

Die Volkswagenbus uit 1956 uit de film is overigens, toen, een van de bandbussen van Space7 geweest. Wat een wrak overigens , brrrrrrrrrr.
We hadden later ook nog een blauwe VW bus (van Arie en Marga) en daarna een grijze Fors Transit.

overzetten

Conversie van Super8 naar DVD is behoorlijk kostbaar vandaar.

Geuzenveld filmpjes op internet ?

Waarom wordt deze film niet op de site gezet ? Desnoods met een link naar YouTube. Kost niets en heel veel mensen hebben daar plezier van.

Bedankt redaktie , Jan van Zijp, van het Geheugen van West voor deze leuke reaktie.