Tom Tom

Auteur: An van Batum

Moderne navigatiesystemen komen er ook niet uit.

Tomtom weet het ook niet meer wie, wat, wanneer, waar Foto: Rijkswaterstaat

Tomtom weet het ook niet meer wie, wat, wanneer, waar Foto: Rijkswaterstaat Door: Jan van Zijp

Omrijden

Ik woon sinds 2001 aan het Oeverpad en ben bijna even zolang aan het omrijden om bij mijn huis te komen. Eerst voor de nieuwbouw op het terrein van de Scheepvaartschool, bestaande uit: opbrekingen, omleggingen, bouwverkeer, enzovoort. Toen begon de Allendelaan - Lees het stukje: Ellende-laan - met alle vertragingen in de uitvoering en fouten in de planning.
En nu de herprofilering van de rotonde op de hoek Ookmeerweg - Meer en Vaart, waardoor van af Meer en Vaart de Ookmeerweg is afgesloten. Sinds kort merk ik dat niet alleen wij, bewoners van het Oeverpad hier, er last van hebben, maar constant als ik met de auto aankom of wegga staat er iemand zoekend naast zijn (haar) auto en spreekt me aan.

Het ouderwetse stratenboekje

Ik loop er na toe en zeg dan:”Uw Tom Tom zegt ‘bestemming bereikt’ hè”. De meesten kijken me verbaasd aan en sommige gaan lachen en zeggen ja, hoe weet u dat?
Het blijkt dat men richting Osdorperban moet of naar Westgaarde, Boutenburg of iets dergelijks, maar in ieder geval niet naar het doodlopende gedeelte van het park, waar ik woon. Ik heb mijn stratenboekje al vóór in de auto, om de mensen te helpen, dat is hier in ieder geval makkelijker dan de Tom Tom.