Ik koop een fiets!

Auteur: An van Batum
Slotervaart

Gevecht met een parkeermeter

De nieuwe parkeermeter wie, wat, wanneer, waar Foto: stadsdeel Slotervaart

De nieuwe parkeermeter wie, wat, wanneer, waar Foto: stadsdeel Slotervaart Door: Jan van Zijp

Voor mijn vrijwilligerswerk kom ik vaak in het deel van Slotervaart waar sinds 1 november 2009 betaald parkeren is. Op dinsdagochtend raak ik dus in gevecht met de parkeermeter.

Daar kun je niet zomaar geld ingooien, nee, je moet eerst een cursus “Hoe kom ik aan een parkeerkaartje?” doen. Als je de dagkaart hebt geactiveerd komt er een scherm met cijfers en letters. Je moet aan een knop draaien, je cijfers en je letters van je kenteken invoeren; dat moet niet zo moeilijk zijn toch?
Nou dat valt tegen, de knop vliegt over de cijfers en letters heen en dus sta je constant de ingevoerde cijfers en letters te verbeteren en na minutenlang draaien heb ik geen gevoel meer in mijn duim. Ik ben uiteindelijk 10 minuten bezig en krijg geen munten in de automaat. De mevrouw achter zegt “zal ik het eens proberen?” Na enige vergeefse pogingen stopt ze en zegt “ik ga wel ergens anders mijn boodschappen doen”.

Ik loop vlug naar de volgende meter, want daar staat ook een meneer, maar helaas, die komt er ook niet uit en roept héél hard: “IK NEEM EEN FIETS”. “Hier word ik gek en arm van”.

Na 20 minuten doorzetten heb ik dan toch eindelijk een parkeerkaartje. Ik ben benieuwd of er meer mensen zijn die er moeite mee hebben.

Klik hier voor alle verhalen van An van Batum.