De tuin

Auteur: Jeanne

De molen op ons tuintje wie, wat, wanneer, waar Eigen foto van Jeanne Door: Jan van Zijp

We moesten wijken uit Hoorn omdat er luxe chalets gebouwd zouden worden.
(Het tweede verhaal van Computerwijk-cursiste Jeanne)

Verjaagd

Jaren geleden moesten we van onze camping in Hoorn weg. Wij zaten daar al dik tien jaar, naar volle tevredenheid. Wij zouden van onze mooie tuin naar een nieuwe plek moeten verhuizen waar we weer helemaal opnieuw zouden moeten beginnen, want we moesten wijken omdat er luxe chalets gebouwd zouden worden.

Volkstuin

Gelukkig kwam mijn zwager met het idee van “laat je op de volkstuin bij ons inschrijven, misschien dat je snel aan de beurt bent”. En dat hebben we gedaan.
We boften heel erg, want mijn zwager zit op een soort eilandje en daar zitten wij nu ook, een heel mooi plekje. Ik was er meteen weg van. Het is “ons plekje”.

Lissabon

Nu zitten we alweer zo’n jaar of dertien op Tuincomplex Lissabon aan de Sloterweg en we willen daar zo lang mogelijk blijven. Als Amsterdammers die op een bovenwoning wonen vinden wij het heerlijk om daar de hele zomer te zijn. Daar hoeven wij niet voor naar het buitenland. Onze kat gaat ook al vier jaar mee naar de tuin en vindt het geweldig net als wij. We hebben ook werkbeurten om het groen in het complex netjes te houden en dat is erg gezellig. En een kantine waar vaak wat te doen is zoals een filmvoorstelling en of een spelletjesmidddag.

Klik hier voor alle verhalen van de cursusgroep van Jeanne.

Het water om ons 'eilandje' heen wie, wat, wanneer, waar Eigen foto van Jeanne