Rietje van Schaik

19 april

Vandaag bij alle ooievaarspalen rondom de Sloterplas wezen kijken maar nergens een ooievaarsstel gezien. wij zijn niet bij de Vrije Geer wezen kijken.
Zijn ze nog gesignaleerd.

Judith Appel

Ze zijn er nog!

Ja hoor de ooievaars zitten er nog!
Vanuit mijn raam kan ik ze net niet zien, maar als ik op de stoep ga staan zie ik ze zitten. Zaterdag (10 april) strooide mijn buurman wat brood op het veldje voor onze deur. Een paar minuten later kwamen de ooievaars er van eten. Wat een imposante vogels zijn dat toch, echt indrukwekkend.
Ik ben heel benieuwd of ze jongen gaan krijgen en hou het scherp in de gaten.

Rietje van Schaik

Zijn ze nog gesignaleerd

Wij vragen ons af of het ooievaarstel nog gesignaleerd is bij de vrije geer.
Vandaag 2 april niet gezien op alle twee de ooievaarspalen. Als ze gezien zijn s.v.p. op deze site reactie,

Rietje van Schaik

Rietje van Schaik

sloterplas

29 maart liepen wij langs de sloterplas voor een rondje en tot onze verbazing zaten er 2 ooievaars aan de zuidzijde van de plas op een nest. Zij waren het duidelijk aan het verkennen. Later liepen wij aan de noordzijde en toen zagen wij ze vliegen. Een prachtig gezicht waar je blij van werd. Wij hoopten dat zij aan de zuidzijde zouden gaan nestelen i.v.m. een fotocollage die we wilden maken. Helaas geen fototoestel mee.
De 30ste terug maar zij waren er niet meer maar aan de noordzijde hoorden wij van parkbeheer dat zij daar ook het op een nest geprobeerd hadden maar ook daar niet teruggekomen zijn. Waarschijnlijk dat stelletje dat in de Vrije Geer gesignaleerd is.

ooievaar

2de nestel poging

De ooievaars doen nu een tweede poging om het nest te bezetten
vorig jaar is dat mislukt omdat de bazige nijlganzen die ook in dit gebied wonen elke poging van de ooievaars tegen hielden, verderop wandelen deze ganzen nu zelf met een stel kuikens rond dus hebben geen tijd om de ooievaars tegen te werken!
Hopelijk gaat het deze keer lukken om ze te laten broeden, dat zou wel erg leuk zijn en een kroon op het werk van de vele vrijwilligers die het weilandje hebben gemaakt tot de groene oase die het nu is!!

Jan Luiten

Prachtig!

In al die jaren dat ik in Osdorp heb gewoond, hebben ik daar in de buurt nooit een ooievaar gezien, hoewel ik er nog wel eens op uit trok om vogels te spotten. Wat een prachtig gezicht zeg, die vogels daar op hun paal. Van dat gebouw op de achtergrond trekken ze zich zo te zien niet veel aan. Ik ben al geruimte tijd weg uit Amsterdam, maar de Vrije Geer ligt toch ergens tussen Oud-Sloten en de Plesmanlaan?