Schrijverservaringen

Auteur: Jan Kuijkens
Oude kassa met slinger Foto: Jan Kuijkens

Wat doet het? Om te schrijven voor het 'Geheugen van West'.
Sinds enige jaren interesseer ik me voor de stichting Geheugen van West.
Daarvoor hebben mijn vrouw en ik, diverse stukjes geschreven,over alles en nog wat. Nu is het leukste van deze schrijverij dat het door heel Nederland gelezen wordt.

Soldaat

Uit Limburg kreeg ik een reactie op 'de kleine winkel', van mijn slaapie uit de militaire dienst uit de jaren 1949 tot 1951. Er stond als reactie onder mijn stukje: ”Ben jij soldaat Jan” met daarboven de naam van de afzender, die ik mij duidelijk herinnerde uit mijn diensttijd. Ik kon hem terug mailen en het contact was vernieuwd, na bijna 60 jaren!

Operette

Het tweede geval betrof het stukje van 'Hufre Operettevereniging'. Ik reageerde er op door te schrijven dat ik daar in ook gezongen heb en er nog foto’s van bezit.
Daar kwam als reactie op of ik de foto’s kon overzenden, "want misschien staat mijn vader daarop", welke ook meegezongen had. Foto’s overgestuurd en inderdaad zijn vader stond er tussen. Ik kreeg nu een heel verhaal te lezen, met de vraag om meer foto’s. We zijn nog in contact.

Winkel

Ook reacties op de 'Co-op winkel'.
Deze winkel bevond zich in Slotermeer. Er werden meerdere vragen gesteld door de heer Honschoten. Het bleek dat er in de jaren 50 tot 60 meerdere Co-op vestigingen waren op 1 lange laan. Ik had er slechts één meegemaakt, maar er bleken er drie te zijn geweest. Hij vroeg mijn opleidingen en plaatsen waar ik geweest was, welke aardig overeenkwamen met zijn bevindingen. Andere bedrijfsleiders werden genoemd, die ik ook kenden.

Grappig als men weer zulke contacten kan maken! Contacten van 50 tot 60 jaar geleden komen weer te voorschijn of worden weer aangehaald.