Lekker spelen in de Dobbebuurt

Niet alleen maar een wipkip

Wethouder Tys de Ruijter opent met een jonge buurtbewoner het eerste speeltoestel wie, wat, wanneer, waar Foto: Shirley Brandeis Door: Jan van Zijp

Het zorgenkindje van het stadsdeel. Dat is de Dobbebuurt, vertelde wethouder Tys de Ruijter tijdens de feestelijke (met clown, ballonnen, luchtkussen en chocolademelk) opening van het eerste stukje speeltuin aan de Reina Prinsen Geerligsstraat. Nu was er alleen nog een wipkip – een moderne variant, dat wel. Straks staan er ook een klimrek, glijbaan en een schommel, beloofde de speeltoestellenwethouder.

Veel ouders uit de Dobbebuurt hebben in het afgelopen jaar aangegeven dat zij graag een speelplaats in de buurt willen hebben voor de jonge kinderen tussen de twee en zeven jaar. Ook de oudere kinderen worden niet vergeten. Voor hen is er een geheel vernieuwde speeltuin in het nabij gelegen Gerbrandypark.

Lees hier alle verhalen van Shirley Brandeis.