Wistjedatje (3)

Wistjedatje 3 wie, wat, wanneer, waar Foto: Jan van Zijp

Wistjedatje 3 wie, wat, wanneer, waar Foto: Jan van Zijp Door: Jan van Zijp

Beste bezoeker
Dit is een nieuwe opgave in de rubriek ‘wistjedatjes’ van het Geheugen van West. Het is de bedoeling dat u de plaats raadt waar de foto genomen is en - liefst nog - dat u er ook iets over kunt vertellen.

Dus stuur uw reactie naar de redactie!

De objecten bevinden zich altijd in Nieuw- of Oud-West. En u krijgt één aanwijzing. Een week later volgt dan de oplossing en een nieuw 'wistjedatje'.

Als u weet waar deze kleurrijke schildering gehangen heeft, dan weet u meer dan de gemiddelde Amsterdammer.
Aanwijzing: ik hing tussen de grote Hollandse meesters, maar niet in een museum en zichtbaar vanaf de weg.

De oplossing van Wistjedatje 2: dit beeld hangt op het Mercatorplein op de hoek met de Hoofdweg.

En wie had kunnen vermoeden dat de oplossing uit Japan kwam. Lees hier hoe er gereageerd is op Wistjedatje 2.

Het beeld kijkt uit over het Mercatorplein wie, wat, wanneer, waar Foto: Annick van Ommeren-Marquer, 7 april 2010 Door: Jan van Zijp

Wat een lijnenspel! wie, wat, wanneer, waar Foto: Annick van Ommeren-Marquer, 7 april 2010

Wat een lijnenspel! wie, wat, wanneer, waar Foto: Annick van Ommeren-Marquer, 7 april 2010 Door: Jan van Zijp

Oplossing Wistjedatje 3

Als ik een poging mag wagen, dan denk ik dat deze muurschildering vanaf de Postjesweg zichtbaar was. Hij bevond zich tegen een van de kopgevels van de gesloopte winkels daar. Zeg maar tussen de Jan Tooropstraat en de Jan Mankesstraat of tussen de Willem Nakkenstraat en de Derkinderenstraat. Dus in ieder geval tussen de grote Hollandse meesters. Maar ik kan het verkeerd hebben, dan de volgende succes.
Jan Wiebenga.