Muziek bepaalt je leven (deel 5)

Auteur: Stan
Overtoomse Veld

The Kinks was een groep die zeer veel invloed op mijn leven heeft gehad.

'Kontroversy' en 'Face to face'

Hij had ook in Overtoomse Veld kunnen wonen

De eerste singletjes waren nog niet zo van betekenis, maar met 'You really got me' kwam daar wel verandering in. Raymond Douglas Davies, geboren in 1944 in Fortis Green, een volkswijk in North London, werd onze held. Hij woont er nog steeds, hij had ook in Overtoomse Veld geboren kunnen zijn.

Zijn teksten waren precies wat ik naar zocht

Uit een gezin van ik geloof meer dan 8 kinderen, richtte hij met zijn jongere broer Dave Davies The Kinks op. Vanaf het begin waren wij helemaal weg van deze groep. Hun kleding, teksten, enzovoort. Zijn snijdende, sarcastische, maar ook humorvolle teksten waren precies wat ik naar zocht. Veel Lp's en EP's hebben we thuis gehad: Kinks Kontroversy en Face to face.

The Beatles, the Stones of the Kinks?

Davies zong over de gewone man en dat waren wij. Working class people. In de straat gaf het verdeeldheid. De meesten wilde de Beatles, daar kon iedereen mee overweg. Een paar vonden de Stones ook wel goed. Maar The Kinks? Daar moest je echt een mod voor zijn, en die waren er toch niet veel in een volkswijk.

Gepubliceerd: 16 november 2008

Lees ook het eerste deel, het tweede deel, het derde deel en het vierde deel van 'Muziek bepaalt je leven'.
En lees vooral ook de uitgebreide reactie van Okko Steensma onder het tweede deel!

Reacties zijn verplaatst