Anna zingt

7 Fans

Dit verhaal is geschreven door leerlingen van het Nova College in Geuzenveld/Slotermeer. Samen met het Geheugen van West zijn zij op zoek gegaan naar verhalen uit het verleden van hun ouders, grootouders, ooms, tantes, vrienden, kennissen en buurtbewoners en hebben dit aan het papier en nu dus ook aan onze website toevertrouwd.

Anna I wie, wat, wanneer, waar Anna speelt gitaar

Khadija Oudahmane en Hassiba el Boudaati uit 4Cn van het Nova College Amsterdam hebben de zangeres Anneriek van Dorst geïnterviewd. Anneriek, ook wel Anna genoemd, heeft verschillende CD’s op haar naam staan, zoals Channel Seven, What’s wrong, I feel so good, Ruby, The kitchen floor en The morning after. Inmiddels is ze 42 jaar.
Zelf zegt ze: “ Ik ben zangeres en huisvrouw.” Want naast haar zangcarrière heeft ze een gewoon leven als ieder ander. Ze woont samen met haar vriend en twee dochters in West. Oorspronkelijk komt ze uit Deventer vandaan, een gewoon provinciaaltje zou je zo zeggen. Maar Anna was avontuurlijk ingesteld. Op haar 19e ging ze naar Parijs. Ze heeft er vijf jaar gewoond. Het was een avontuurlijke, maar moeilijke tijd, waar ze heel wat levenservaring heeft opgedaan. Het begon met zingen op straat. Maar ze zit nu al weer 20 jaar in het vak. Hoe je Anna kunt tegenkomen? Zoek haar op in de Free Record shop of in je platenzaak op de hoek. En op een dag loop je haar vast nog eens tegen het lijf. Gewoon op straat. Want jij woont toch zeker ook in West?

Anna II wie, wat, wanneer, waar Anna tegen een boom

Anna III wie, wat, wanneer, waar De cover van een plaat van Anna.