Meneer Hamid

7 Fans

Dit verhaal is geschreven door leerlingen van het Nova College in Geuzenveld/Slotermeer. Samen met het Geheugen van West zijn zij op zoek gegaan naar verhalen uit het verleden van hun ouders, grootouders, ooms, tantes, vrienden, kennissen en buurtbewoners en hebben dit aan het papier en nu dus ook aan onze website toevertrouwd.

Slotervaart - Nova wie, wat, wanneer, waar Cornelis Lelylaan, 1958. Gezicht in zuidoostelijke richting. In het verschiet de ringspoorbaan en tuinstad Slotervaart.
Fotodienst Gemeentearchief Amsterdam. Fotograaf: Rinus Knopper.

Ik ben Abdel Boudchich van het Nova College en ik heb een afspraak met meneer Hamid gemaakt. Hij is chef van het restaurant van het Confectie-centrum in Amsterdam. Ik mag hem vandaag interviewen. Ik ken hem goed, want hij is ook míjn chef. Ik werk er regelmatig. Meneer Hamid is begonnen toen hij 21 was. Hij is nu 36 jaar en vindt het werken in het restaurant nog steeds leuk. Hij is in Amsterdam geboren, bij de Slotervaart. Hij is goed in zijn werk, kan goed koken en is bovendien een heel aardige man. Hij weet veel over Nederland. Hij vertelt hoe lang Holland het belangrijkste gewest was, van de 12e tot de 19e eeuw. En hoe Amsterdam, ooit begonnen als vissersdorpje in de loop van de eeuwen uitgroeide tot de hoofdstad en cultureel centrum van Nederland. Hij is trots op Nederland. Maar hij wil niet op de foto.