Wie weet welke winkel hier zat?

Op zoek naar een passende naam voor dit prachtige pand.

Tante Ali: Burgemeester Vening Meineslaan 185 wie, wat, waar, wanneer Bron: Google Maps Streetview Zoals het vroeger was

Wie weet wat voor een winkel er zat in de Burgemeester Vening Meineslaan 185, op het moment dat het nieuwbouw was in 1953?

Wij - de Alliantie - willen dat achterhalen om een mooie naam te bedenken voor deze ruimte waarin we een soort buurthuiskamer+ willen maken, gericht op activiteiten, talentontwikkeling (sport, huiswerkbegeleiding) en ontmoeten (met name oudere bewoners).

Het gebouw is van de Alliantie maar wij kunnen niet achterhalen wat voor winkel dit toen was. Hoor graag van u!

Met vriendelijke groet,

Jürgen Klaassen
Gebiedsontwikkelaar de Alliantie Amsterdam
Jurgen Klaassen (Klik hier om een e-mail te sturen.)
Telefoon 020 - 4600861, mobiel 06 - 51913255

Joost Frantzen

Reinsdorp

Drogisterij Reinsdorp

Joost Franzen

Nog even ter aanvulling van mijn verhaal over Reinsdorp, de slijterij van mijn opa zat op de Burgemeester de Vlughtlaan 154, en aan de achterzijde van de winkel, de David Vosstraat 5, kwam de heer Reinsdorp de olie in vaten langs brengen!

Vriendelijke groet,

Joost

Joost

Reinsdorp

Ik ben van 1953 , en kan mij heel goed herinneren dat hier de drogist Reinsdorp in heeft gezeten . De heer Reinsdorp kwam bij ons vaak olie langsbrengen voor in de oliekachel , met een soort loopkar waar de olievaten in stonden . Hij kwam dan aan de achterzijde van de slijterij Het Goedenvat , de winkel van mijn opa , waar ook mijn vader werkte . Onder het genot van een of meer borreltje's werd de olie achtergelaten , en ging de heer Reindorp verder naar de volgende klant . Ik denk dat ik het dan heb over het jaar 1960 tot ongeveer 1968  , hou me er niet aan vast . Ook kwam ik daar als kleine jongen , om brandstof te laten mengen voor kleine vliegtuigmotortjes , dat bleek nog erg brandbaar te zijn , want de heer Reinsdorp was altijd blij als je ver uit de winkel was , en vooral niet schudden met het flesje , zei hij dan paniekerig !! Wat er na Reinsdorp in is gekomen weet ik niet zeker , maar kan mij ook inderdaad iets vaag herinneren van een sigarenwinkel ?

Waar blijf de tijd , jammer , allemaal voorbij en verleden tijd !!

Bob

Drogisterij

De zaak stond op naam van dhr Reinsdorp

Ron

Dit was een sigaren- annex snoepwinkel. De naam weet ik niet meer. Ik weet echter, dat op de weg naar school (Fockschool) hier regelmatig duimdrop door mij werd gekocht. Ook heb ik hier stiekum mijn eerste sigaretten gekocht. Deze weg ben ik 6 jaar lang (2 x heen en 2 x terug per dag) gelopen van 1961 tot 1967.

Peter Oelbers

Winkel

Helaas weet ik geen naam,maar volgens mij was er een drogisterij gevestigd in deze winkel, dat was in de periode 1980-1990.