Sloop Bakemabuurt (vervolg)

1 Fan
Sloop trappenhuis Dr. H. Colijnstraat wie, wat, wanneer, waar Dit trappenhuis werd pas in 1964 gebouwd. Het oorspronkelijke trappenhuis uit 1957 was  achter de flat gevestigd, ter hoogte van de droogruimten. De droogruimten zijn in 1964 omgebouwd tot woningen. Foto: B. van Haastere B.V., 2010

Sloop trappenhuis Dr. H. Colijnstraat wie, wat, wanneer, waar Dit trappenhuis werd pas in 1964 gebouwd. Het oorspronkelijke trappenhuis uit 1957 was achter de flat gevestigd, ter hoogte van de droogruimten. De droogruimten zijn in 1964 omgebouwd tot woningen. Foto: B. van Haastere B.V., 2010 Door: Jan van Zijp

In de Bakemabuurt in Amsterdam Geuzenveld wordt druk gerenoveerd en gesloopt. Zie ook het vorige fotoverslag hiervan.

Waar voorheen de woningen aan de Jan Bongastraat, Sam van Houtenstraat en Johan Coltermanstraat stonden wordt nu hard gewerkt aan de nieuwe Timotheusschool en nieuwe woningen.
Ondertussen zijn/worden de betonnen trappenhuizen van de maisonnettes aan de Dr. H. Colijnstraat en de Sam van Houtenstraat gesloopt.

Hierbij een impressie van de werkzaamheden. De mooie foto’s zijn afkomstig van de website van B. van Haastere B.V.

Sloop trappenhuis Sam van Houtenstraat wie, wat, wanneer, waar Foto: B. van Haastere B.V., 2010

Sloop trappenhuis Sam van Houtenstraat wie, wat, wanneer, waar Foto: B. van Haastere B.V., 2010 Door: Jan van Zijp

Alles wordt vernieuwd wie, wat, wanneer, waar Foto: B. van Haastere B.V., 2010

Alles wordt vernieuwd wie, wat, wanneer, waar Foto: B. van Haastere B.V., 2010 Door: Jan van Zijp

Koos Bekker

151

Ik heb op nr 151 gewoond tot 1975. Daarna naar Osdorp gegaan. Bos en Schaap waren vrienden van mijn ouders

Okko Steensma

RE: NR 121

Welke straat nr. 121 heb je gewoond?

Henk Strik

nr 121

Ik heb van 1956 tot december 1972 gewoond op de 1e galerij. Mijn ouders nog tot 1994. Het was een fijne tijd en heb er goede herinneringen aan.ik vind het dan ook prettig dat de woningen zijn gerenoveerd. Er valt geen leegte als ik er weer eens langs rij. We speelden altijd aan de overkant, het terrein heeft nog jarenlang braak gelegen tot de Timotheusschool werd gebouwd. In de gymzaal van de school zat toen de gymvereniging Vlug en Vaardig.

Carel Verschoor

Re: Mevrouw

Okko Steensma:
Geachte E.M. Proost,
Het is meneer hoor maar dat maakt nu even niets uit.
Als je op nr. 175 hewoond hebt heb je als het goed is de families Tichelaar (Henk), Bos (Henry, Jan en Leo), de Mos (Yvonne en Marijke), Helder, Schaap, Holwerda, Heil, Huibrechtse, enz. gekend. Binnen kort komt er een stukje over de Timotheusschool.
Dank voor de reactie.

Henk Tichelaar, alias henkie, dat was Mijn maatje

Carel Verschoor

Re: Mevrouw

E.M. Proost:
Twee weken terug ben ik met mijn twee oudere zussen na jaren weer eens in de straat waar we opgegroeid zijn wezen kijken. Het was toen wel even schrikken om onze flat aan de dr. H. Colijnstraat zo kaal gestript te zien! Ik, de jongste ben daar zelfs geboren, en dan heb ik het over masionettewoning nummer 175 tweede gallerij. Ik heb er tot mijn 24e gewoond en mijn ouders tot zo'n 10 jaar geleden. Als kleuter op kleuterschool De Boskabouter gezeten en daarna met 6 jaar naar de Timotheus aan de overkant. Oversteken met de klaar-overs... Meester Horneman was toen schoolhoofd. Dacht eerst dat 'onze' flat gesloopt zou worden maar weet inmiddels dat hij gerenoveerd gaat worden. Kom er zeker nog eens terug...

1960 - 1966 zat ik ook op de Timotheusschool, met Der. Kapner Al's hoofdmeester en Der. Horneman als onder Meester met zijn dochter, Greetje Horneman heb ik Noch in de Klas gezeten.

jan van dijk

Re: Nr. 175

Hallo,
Weet U waar de familie Schaap nu woont?
Wij zijn met onze kinderen in 1975 vertrokken naar Friesland. Onze dochter Marlies heeft kort op de Timotheusschool gezeten en zij kwam wel eens bij de dochters van de fam.Schaap spelen.

Elzaliene M. Proost

Nr. 175

Ja wij hadden aan beide kanten een familie Bos wonen, Henri: jullie familie noemden we daarom Politie Bos, want jouw vader was toch bij de politie? Naast jullie woonden de familie Schaap. ik speelde nog wel eens met het jongste zoontje. Weet even de namen niet meer... Mijn vriendinnetje, nog steeds contact mee!, woonde op nr. 181, de familie Blomberg. Tussen de andere buren Bos en de familie Blomberg woonden de familie ? , hun jongste dochtertje was mongolide, en de jongste zoon Hans speelden ik en mijn vriendinnetje ook wel eens mee, vriendje van hem was Peter Schaap. Zijn zus raakte erg jong zwanger. Waren Indonesische mensen.

henri bos

173

ik heb op nr 173 gewoond tot 1974. mn ouwe lui tot 1979. ik herinner me alleen nog juffrouw levy en schoolhoofd/meester kappner. ik weet ook nog de periode mw. grootveld met kids en diverse echtgenoten. grote heisa was dat met een temeijer op de gallerij. een buurman (welke?) wilde van t balcon springen zo gek werd ie van dr.

Okko Steensma

Mevrouw