Kadoriënt: natuurlijke, handgemaakte cadeau's

Auteur: José Stolp
1 Fan

Zoals in het sprookje uit ‘de verhalen van 1001 en nacht’, waarin een stem “Sesam open u” roept, zo opende Kadoriënt haar deuren op 26 juni 2010

Een kleurrijk, oriëntaals assortiment wie, wat, wanneer, waar Foto: José Stolp, 26 juni 2010

Een lang gekoesterde wens komt in vervulling

Deze winkel is fonkelnieuw, maar het idee om deze winkel te beginnen, is al 25 jaar oud! Marianne Wiesemann liep een kwart eeuw rond met de wens een winkel te beginnen. Zij besloot echter eerst twee universitaire studies te doen, rondde deze af en volgde tien jaar geleden een training bij STEW (Stichting Eigen Werk). Zij stond op het punt een eigen zaak te starten, toen ze in verwachting bleek te zijn. Ze koos ervoor om zich volledig aan het moederschap te wijden en zo werd haar plan weer uitgesteld. Maar het bleef knagen en daarom besloot Marianne een opfriscursus te doen bij Eigen Werk. Ze zocht lang naar een geschikte locatie voor haar winkel. Ze vond het winkelpand in de Spaarndammerstraat 95 en besloot het avontuur aan te gaan.

Handgemaakte kado-artikelen van natuurmateriaal

Marianne: ‘Ik ben reisleidster geweest in Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Daar heb ik contacten gelegd met coöperatieven waar vrouwen de gelegenheid krijgen om ambachtelijk werk te doen. Deze vrouwen mogen alleen in een dergelijke coöperatie werken van hun echtgenoten en ook vrouwen die verstoten zijn kunnen hier aan de slag. Ik vind het dan ook leuk dat ik deze coöperatieven steun. Omdat ik antropologie gestudeerd heb, kan ik meer over de achtergrond van de artikelen en de cadeau’s vertellen. Naast verschillende sieraden verkoop ik keramieke voorwerpen, houten doosjes, sjaals, tassen, vazen etcetera.
Hier koop je niet zomaar iets, maar een cadeau met een verhaal. De artikelen zijn met de hand gemaakt en van natuurmateriaal.’

Marianne in haar pas geopende winkel wie, wat, wanneer, waar Foto: José Stolp, 26 juni 2010

Workshops

In de zomer kunnen mensen creatieve workshops volgen in de patio achter de winkel en ’s winters binnen. Mensen kunnen zich via de website opgeven voor de workshops; sieraden maken, patchwork, bloemschikken, mozaïeken, scrappen en vilten. Met scrappen maak je je eigen foto-album heel bijzonder. Je hoeft daarvoor alleen je eigen foto’s mee te nemen, alle materialen zijn aanwezig.

Het is leuk dat de Spaarndammerbuurt steeds meer variëteit aan winkels krijgt. Kadoriënt is behalve zondag en maandag elke dag open van 10.00 tot 18.00 uur en zaterdag tot 17.00 uur. Loop gerust de winkel met 1001 kado-ideeën eens binnen of kijk op de website: www.kadorient.nl

Dit stukje is in juni 2010 ook verschenen in de Staatskrant; de buurtkrant die verspreid wordt in het vm. stadsdeel Westerpark

Anna

Dromen komen (soms) uit

Hoi José,

Lekker vlot geschreven en uitnodigend. Gedurfd om in deze tijd van recessie een winkel op te zetten. Kom zeker eens een kijkje nemen. Succes!
Anna, Uithoorn

Opa en Oma van Gorkum

Kadorient

Hallo Marianne
Eindelijk de kogel door de kerk
Of beter gezegd Het Vliegende Tapijt door de winkel.
Hang ze maar op.
Wij dromen wel weg temidden van al jouw kado's uit de Orient. Wanneer kunnen wij jouw waterpijpen bewonderen en gebruiken ?

Succes meisje.

Opa en Oma

Mignon

Goeie naam!

Hoi marianne, mooi om te zien dat je langgekoesterde droom realiteit is geworden. Toch handig zo'n wonderlamp van Aladin. Verkoop je die ook?
groeten van Mignon van MIX voor KIDS en van BO Moksi-Mix.

Karin, Zandvoort.

Succes Marianne!

Leuk dat er zo'n nieuw winkeltje is geopend met mooie kadootjes en dat José dat onder onze aandacht brengt. Marianne, heel veel succes toegewenst!