Bus 64 verdwaald

7 Fans

Op oudejaarsavond 2010 werden wij in onze straat (de Coronelstraat in Slotermeer) verrast met een moeizaam tussen de auto’s door manoeuvrerende bus 64

Hoe komt die bus daar? Foto: de buren, 31 december 2010

Een stadsbus hier? Het GVB zou toch niet speciaal voor ons een halte hebben gecreëerd?
Onze sinds mei vorig jaar nieuwe buren waren verbijsterd door het plotseling verschijnen van passagiers voor hun keukenraam. Ze stormden naar buiten om de chauffeur met wilde armbewegingen te waarschuwen dat verder rijden onherroepelijk tot grotere problemen zou leiden. Dat de chauffeur dan de jaarwisseling in zijn bus zou moeten doorbrengen was niet ondenkbaar.

De chauffeur bleek verdwaald. Hij had de ‘omleiding’ vanwege werkzaamheden aan de Burgemaaster Vening Meineszlaan iets anders geïnterpreteerd en had, staande voor de wegblokkade, bedacht dat hij Sloterdijk wel kon bereiken via de Burgemeester Eliasstraat en onze buurt.
Hij is er uiteindelijk wel gekomen, maar het heeft met behulp van de buurtbewoners wel wat ‘steekwerk’ gekost om hem dezelfde weg terug te laten gaan.

Steken en terug! Foto: de buren, 31 december 2010

bert klop

coronelstraat

ach , zo reed ik enige tijd terug op de Groninger Oosterhamrikkade zo maar een busbaan op, waar ik maar moeizaam af kwam. Herinneringen aan de Coronelstraat heb ik ook wel. In 1976. Feestje thuis bij klasgenote Jeanette van Schaik. Zoveel gedronken dat ik mijn ouderlijk huis aan de Jepthastraat maar moeizaam kon vinden. Uiteindelijk is alles weer op zn pootjes terecht gekomen