85 jaar Hoofddorppleinbuurt

Prachtige foto's en een lezing

Hoofddorppleinbuurt
Peter-Paul de Baar - Hoofdredacteur van 'Ons Amsterdam' Foto: Ger de Lange, 10 juli 2013

Peter-Paul de Baar - Hoofdredacteur van 'Ons Amsterdam' Foto: Ger de Lange, 10 juli 2013 Door: Ger de Lange

Woensdag 10 juli 2013 hield Peter-Paul de Baar van het maandblad Ons Amsterdam een lezing over de ontstaansgeschiedenis van het 'Hoofddorppleinkwartier'.

Zo'n 15 (oud)buurtbewoners luisterden aandachtig naar zijn verhaal en herinnerden zich zoveel dat na een uur de ruimte gonsde van de enthousiaste stemmen. Bij iedereen kwamen beelden terug van vroeger en dat werd nog versterkt door de foto's die Simon B. Kool langs de wanden van de tijdelijke tentoonstellingsruimte in het winkelpand Hoofddorpweg 25 heeft opgehangen.

In dit winkelpand is nog tot eind juli deze pop-up fototentoonstelling “Modernisme op Leeftijd – Portret van het Hoofddorpplein” te zien. Deze tentoonstelling is een verzameling van bijzondere foto’s uit de fotoalbums van bewoners en ondernemers, aangevuld met foto’s uit enkele foto-archieven.

De tentoonstelling is een groot succes. Dagelijks komen tientallen bezoekers naar de tentoonstelling die mede georganiseerd is door David van Bezooijen, opbouwwerker van Sociaal Ondernemend Opbouwwerk Zuid.

Er hangen ook verschillende foto's van Ger de Lange die op het Geheugen van West verschillende verhalen heeft gepubliceerd.
Ga naar Hoofddorppleinbuurt om al die verhalen te lezen.

Lees ook Een wandeling door de Hoofddorppleinbuurt van Peter-Paul de Baar.