Ada op het water

1 Fan

Eindelijk is het weer levendig op het water bij Plein '40-'45; sinds maandag 7 maart is Restaurant Ada open, een aanwinst voor de buurt.

Een prachtige plek op het water Foto: Annick van Ommeren-Marquer, maart 2011

Hasan, Turk van origine en, zoals hij zo leuk zegt "hier getogen maar niet geboren!";
36 jaar, getrouwd met een lerares, vader van 3 kinderen, was werkbouwkundig ingenieur en wilde iets anders gaan doen.
Zijn oom, al een oude rot in het vak, eigenaar van een restaurant in Den Haag, wilde een zaak in Amsterdam beginnen. Hasan had vroeger in cafés gewerkt, hier zag hij zijn kans: restaurant Ada in het water van de Burgemeester van Tienhovengracht bij Plein '40-'45

Hasan (rechts) en één van zijn medewerkers Foto: Annick van Ommeren-Marquer, maart 2011

"Wij hebben een Nederlandse kok voor de lunch en er komt een Turkse kok voor de Turkse specialiteiten. Wij willen hard werken, daar houden wij van, daarom zijn wij 7 dagen open, van 9 uur 's morgens tot 12 uur s 'avonds".
"Onze droom? Alle klanten tevreden stellen en vele nationaliteiten ontvangen".
Binnen is het zeer smaakvol ingericht Foto: Annick van Ommeren-Marquer, maart 2011

Het terras wacht ongeduldig op de iets warmere dagen om open te gaan.
Persoonlijk kan ik niet wachten om daar lekker een hapje en een drankje in de zon te nuttigen!
De terrasmeubelen zullen er zijn zodra de zon schijnt Foto: Annick van Ommeren-Marquer, maart 2011

Juffrouw janny

Toch gelijk gekregen

stank, lawaai, ratten voor de deur...en nu een inval bij Ada vanwege criminialiteit enwitwassen van geld. Veel lawaaierige scottersjongens ( koeriers?) lawaaierige motoren, schreeuwen om 3 uur s nachten op straat....en stank, stank , stank....

een,vLoek in de burt dit rstaurant.

Mag zo snel mogelijk dichtgetimmerd worden...drugstent vol,crimi's...

Vief

Stank

Jammer dat Ada de bewoners van de tegenoverliggende flat in de stank laat zitten door een afvoer die precies op de flat aan de jan de jonghkade gericht is. Stank en rook, de hele zomer, tijdens lange avonden, veel bewoners kunnen daardoor niet meer op hun balkon zitten. Om van het lawaai van de gasten maar niet te spreken...en hun broomers, motoren, afval, geschreeuw....jammer dat het zo moet als buren!

Re: Welke aanwinst?

Norbert:
Bij vorige eigenaar wat het OK, maar sinds deze nieuwe eigenaar is het bijna elke week raak: bedreigingen en vechten op straat. Beschikt de eigenaar en zijn personeel over Verklaring Omtrent goed Gedrag (VOG)? Of wordt deze niet (meer) gecontroleerd bij horeca?
Ik ken niemand die tevreden is over deze dubieuze tent.
Welke aanwinst voor de buurt?

Over welke tijd heb jij het, Norbert? Ik kom niet wekelijks bij Ada, want ik woon niet in west, maar toch wel regelmatig doordat familie en vriend(inn)en daar wel wonen. Volgens mij was mijn laatste bezoek aan Ada in april. Prima restaurant, aardige mensen, niets aan de hand.
Wat ik van genoemde familie en vriend(inn)en gehoord heb is dat juist de vorige eigenaar niet deugde, of althans de boel in het honderd liet lopen.

Norbert

Welke aanwinst?