Kunst in een driehoek

1 Fan

Binnen de driehoek gevormd door de huizen van de Aalsmeerweg, de Rijnsburgstraat en de Sassenheimstraat is heel veel kunst te vinden. Retort Art Space bestaat uit 34 ateliers en een tentoonstellingsruimte die uitkomt op de Aalsmeerweg 103.

Illustratie van de website retortproject.nl Afbeelding: van de website www.retortproject.nl

Foto-tentoonstelling Anoushka van Velzen
Opening zondag 27 maart om 16 uur

Voor de tentoonstelling Desire for Devotion brengt fotografe Anoushka van Velzen foto’s bijeen die zij maakte tijdens reizen naar Japan, bedevaartplaatsen in Europa en begraafplaatsen van Mexico tijdens Allerzielen. De foto’s verbeelden haar verwondering over rituelen en gedragingen rondom verering en de artefacten die daarbij horen: van heidense gebruiken in Engeland tot fervente Hello-Kitty-aanhangers in Tokyo, van het dragen van katholieke amuletten tot de gretige aftrek van kitsch souvenirs in de bedevaartsplaats Lourdes in Frankrijk.

Uit de foto’s van Anoushka van Velzen spreekt telkens een respectvolle en open benadering van de onderwerpen waarin ze zich verdiept. Ze geven een onbevooroordeelde blik op de geportretteerden en hun devotionalia en laten ruimte voor herkenning en een eigen interpretatie. Daarmee komen religieuze, eeuwenoude, traditionele rituelen en zeer persoonlijke vormen van verering in Desire for Devotion op een gelijkwaardig plan.

Anoushka van Velzen studeerde aan de Rietveld academie in Amsterdam. Zij exposeerde onder meer bij Galerie 37 Spaarnestad (Haarlem), het Titus Brandsma Museum (Bolsward), Design Festa Gallery (Tokyo, Japan) en Museum Ons' Lieve Heer op Solder (Amsterdam).

Openingstijden tentoonstelling Desire for Devotion:
27 maart - 24 april 2011, donderdag t/m zondag van 13 - 17 uur