Ethiopië-week 1974 (2)

Auteur: Fons Wegman
Het opzetten van de tent op het schoolplein van Het Koggeschip Foto: collectie Fons Wegman

Van 19 mei tot 26 mei 1974 beleefde Geuzenveld een week vol activiteiten met het doel zoveel mogelijk geld op te halen voor het ontwikkelingswerk in Ethiopië.

Een verslag in twee delen; dit is deel 2.

Woensdag 22 mei
Tijd voor de kinderen. Onder leiding van Broeder Marus werd een sportmiddag georganiseerd voor ruim 100 kinderen van de lagere school.

Tegelijkertijd werd begonnen met de opbouw van de tent op het schoolplein van Het Koggeschip. De volgende dag zou in deze tent de Fancy Fair van start gaan. Tot diep in de nacht werd er doorgewerkt om alles op tijd klaar te krijgen
Woensdagavond wederom in de aula van Het Koggeschip een Bingoavond.

Vanaf donderdag 23 mei tot en met zondag 26 mei
Na de kerkdienst (op deze donderdag was het Hemelvaartsdag) werden alle kerkgangers (dat waren er toen nog veel) naar het schoolplein gedirigeerd voor de officiële opening van de grootste Fancy Fair ooit in Geuzenveld gehouden. Wat kon men zoals doen : schieten in de schiettent, bal trappen in de balschietafdeling, film over het project in Ethiopië kijken in een bioscoop , speertjes werpen, ringsteken, vissen, ballonprikken, grabbelen, envelop trekken, kwartjesstand, het rad van Avontuur , tombola, de raden maar stand etc etc, Op het waterlooplein werden tweedehands spullen aan de man.
Verder waren er uiteraard verschillende barretjes en eettentjes en stonden ook een aantal winkelierstands.

"Waterlooplein" Foto: collectie Fons Wegman

Beveiligingsdiensten waren toen nog niet zo'n gemeengoed dus werden er vrijwilligers in nachtteams ingezet voor de bewaking van de spullen in de tent. Met een walkie-talkie kon men verbinding maken met de politie

Zondag 26 mei
Zondagmiddag was er als slot van de fancy fair een zeer speciale Rad van Avontuur. Er was een reis voor 2 personen naar Ethiopië te winnen. De reis werd gewonnen door Loes Uitdragers .

De finale showavond Foto: collectie Fons Wegman

De week werd feestelijk afgesloten met een slotbal in de aula van de school waar leden van Magistri Vox optraden als Ethiopische dansers. Het werd een prachtig samenzijn van vooral vrijwilligers die zich de hele week hadden ingezet.

De einduitslag Foto: collectie Fons Wegman

Aan het einde van de avond werd de opbrengst van deze week bekend gemaakt. Het werd maar liefst Fl 40.181,44. Een geweldig resultaat!

Meer dan fl 40.000 bijeengebracht Foto: collectie Fons Wegman

Beeldmateriaal
Alle foto’s van dit evenement zijn terug te vinden via deze link.

Link naar deel 1.

Hans Haer

Klein foutje .

Fons,

Wat een leuk stuk om weer eens terug te lezen. Jij doet mij echter te veel eer aan, want niet ik maar mijn broer Frans was lid van het organisatiecomite. Ik stond gedurende deze heerlijke week grotendeels achter de tap. Ook heel leuk.

Groet, Hans Haer.

Z..... voor Ethiopië! ;-)

Hallo Fons,

Die Ethiopië-week kan ik mij nog goed herinneren. Leuk om het allemaal weer eens te lezen en de foto's te zien. Dankjewel voor het plaatsen.
Ik moest meteen weer denken aan mijn broer Frans, die mij bij binnenkomst op de Fancy Fair verplichtte om een glas wijn te kopen met de woorden: "Zuipen voor Ethiopië!"
Van de showavond kan ik mij niets herinneren, wellicht was ik daar niet bij. En geweldig, hoeveel geld er opgehaald was in één week!
Wat was het toch een leuke tijd in Geuzenveld!

Groeten van Channah