Kerstmaaltijd in de Tituskapel

Op woensdag 21 december

Beste buurtbewoners,

Ook dit jaar organiseert de Tituskapel weer een speciale kerstmaaltijd voor mensen van verschillende culturele en religieuze achtergronden, bedoeld om samen kennis te maken met het Christelijke kerstfeest.

Deze maaltijd wordt mede mogelijk gemaakt door de Amsterdamse Wijkaanpak. Ingredienten: traditioneel kerstbuffet, mooie kerstmuziek, het kerstverhaal, een warme plek met gezelligheid.

Datum: Woensdag 21 december, aanvang 18.45 uur. Inloop vanaf 18.15 uur.
Locatie: Tituskapel, Wijnand Nuijenstraat 1 (hoek Derkinderenstraat).

Heeft u/heb jij ook zin om deel te nemen? U/je bent welkom!
Mail naar kerst@tituskapel.nl of bel 06-41510261.
Het kerstbuffet wordt bereid op basis van halal vlees, toegang is gratis.
Graag tot ziens!

Alweer voor Joop :-)

Bedankt voor je antwoord en uitleg op je eerdere reactie, Joop.

Groeten van Channah

Joop

Wreedheden t.o.v. dieren

Nee Channah, mijn reactie is ook niet voor jou bedoeld maar ik zag mijn kans schoon n.a.v. jouw bericht om vooral de mensen die iets tegen ritueel slachten hebben (ik overigens ook!) eens de hand in eigen boezem te willen laten steken en te zeggen dat er veel meer mis is in de relatie mens tot dier dan alleen het ritueel slachten. Misstanden waar de gemiddelde mens niet eens meer over nadenkt. En al die geloven in de wereld met hun "rituelen en gebruiken" om hogere machten te pleasen of om een voorste plaats in de hemel te verdienen (denkt men) laten we het daar maar helemaal niet over hebben.

Voor Joop

Joop, ik behoor NIET tot de (ik citeer uit je bericht): "tig Nederlanders zijn die; kreeften levend in kokend water duwen, vissen haken door de lip slaan, jagen op wild (wat nog heel vaak mis gaat!) ratten in klemmen onder water vangen en daar laten stikken, katten en honden mishandelen, muizen in muizevalletjes laten trappen, muggen,vliegen en spinnen tegen de muur pletten, aangereden dieren voor dood langs de snelweg laten liggen......"
Ik heb mij nooit schuldig gemaakt aan de door jouw opgesomde wreedheden.

Sinds 1979 ben ik vegetariër. De helft van mijn leven dus. Niet om de wereld te verbeteren, maar omdat mijn eigen geweten steeds meer ging opspelen. Want de 'consumptiedieren' (god betere het woord) - runderen, varkens, geiten, schapen, konijnen, kippen, vissen etc. - worden dan wel niet aan de door jou geschetste wreedheden blootgesteld, maar wél aan de wreedheden van de bio-industrie en de daarmee samenhangende wrede dood in het slachthuis, met niet te vergeten het stressvole transport daar naartoe.

Ik heb de keuze dus al in 1979 gemaakt, dus het aanbod voor het halal/kosher kerstbuffet van de Tituskapel doet er voor mij verder niet toe, want ik eet helemaal geen vlees. Maar doordat nu de discussie woedt over onverdoofd danwel ritueeel slachten - wat twee verschillende begrippen zijn - plaatste ik mijn reactie op het openingsbericht. Je zult maar vleeseter zijn die tegen onverdoofd doden is. Enige duidelijkheid van de Tituskapel hierover lijkt mij op zijn plaats.

Joop

Dierenleed.Wie heeft er eigenlijk recht van spreken?

Zolang er nog tig Nederlanders zijn die; kreeften levend in kokend water duwen, vissen haken door de lip slaan, jagen op wild (wat nog heel vaak mis gaat!) ratten in klemmen onder water vangen en daar laten stikken, katten en honden mishandelen, muizen in muizevalletjes laten trappen, muggen,vliegen en spinnen tegen de muur pletten, aangereden dieren voor dood langs de snelweg laten liggen...... zolang dat nog gebeurd zou ik zeggen verbeter de wereld en begin vooral bij jezelf!

Halal/kosjer vlees voor een kerstbuffet?

Het is niet mijn bedoeling om hier een discussie te ontketenen over het al dan niet verdoofd doden van dieren. Maar nu ik hier lees dat het kerstbuffet van de Tituskapel bereid wordt op basis van halal (en dus ook kosjer) vlees vraag ik mij wel af of het hier 'slechts' gaat om voor zowel voor joden als islamieten verboden vlees van dieren - zoals bijvoorbeeld varkens - of ook om ritueel en onverdoofd gedode dieren, of om ritueel maar wél verdoofd gedode dieren (want dat gebeurt godzijdank vaker dan men denkt).
Waarom niet gekozen voor een vegetarische maaltid? Geen godsdienstproblemen, en ook geen dierenleed.
Uiteraard meld ik dit ook aan de Tituskapel.