Informatieavond plein ’40–‘45

Voor deze avond op maandag 18 april 2011 waren de omwonenden van het plein, de ondernemers en de marktkooplui uitgenodigd. De portefeuillehouder Wonen en Stedelijke Vernieuwing van stadsdeel Nieuw-West, Paulus de Wilt (Groen Links), was ook aanwezig.

Overzicht van de zaal op 18 april Foto: stadsdeel Nieuw-West Foto: Procesbureau Stedelijke Ontwikkeling Stadsdeel Nieuw-West

Het belangrijkste onderwerp was het optoppen van het MACO-gebouw op het plein.
Jeroen Koops van PFC² (de ontwikkelaar) en Erik Vredenburg (de architect van Archipelontwerpers) gaven een presentatie van het Definitief Ontwerp.

Daarnaast heeft Anja Boon, projectmanager plein ’40–’45 van stadsdeel Nieuw-West, een korte presentatie gegeven over andere projecten die lopen rond het plein: Het optoppen van het Blue Square Hotel, de vestiging van een Buurtwinkel voor Onderwijs, Onderzoek en Talentontwikkeling (BOOT) en de plannen om de aanduiding van het winkelcentrum te verbeteren.

Na de presentaties was er gelegenheid tot het stellen van gerichte vragen tijdens de informatiemarkt. Mensen konden de vragen stellen aan PFC², het Blue Square Hotel, het stadsdeel en aan studenten van de HvA (Hogeschool van Amsterdam) over de BOOT.

De avond is goed verlopen. Een paar bewoners was erg kritisch over de plannen en zij gaven aan dat ze zich niet meer te herkennen in het winkelaanbod en het aanbod op de markt. Andere bewoners vonden de plannen juist goed voor het plein en haar omgeving.

Bekijk meer afbeeldingen

Artist-impressie van het MACO-gebouw na renovatie Foto: beschikbaar gesteld door Stadsdeel Nieuw-West Foto: beschikbaar gesteld door Procesbureau Stedelijke Ontwikkeling Stadsdeel Nieuw-West