Kom naar de buurtcamping op 28 mei

Oproep voor bewoners van Slotermeer

De buurtcamping Slotermeer Foto: Shirley Brandeis, juni 2008

Zaterdag 28 mei vindt vanaf 14.00 uur de jaarlijkse buurtcamping Slotermeer plaats. Buurtgenoten – jong en oud – kunnen genieten van verschillende activiteiten, zoals zang, dans, sport en spel. Vanaf 18.00 uur is een gezamenlijke maaltijd, waarin bewoners elkaar hun gerechten voorschotelen. Traditioneel overnachten veel bewoners op het campingterrein aan de Burgemeester Vening Meineszlaan.

De buurtcamping is een initiatief voor en door buurtbewoners en wordt gefinancierd door het Stadsdeel Nieuw-West en de woningcorporaties De Alliantie Amsterdam, Rochdale en Eigen Haard. Het bewonersinitiatief is bedoeld om mensen van alle leeftijden, achtergronden en culturen met elkaar in contact te brengen. Eerdere edities lieten zien dat dit geen loze doelstelling is. In 2010 stond de teller op 350 bezoekers. De organisatie ziet een groeiende groep mensen jaarlijks terugkeren. Een teken dat de kennismaking duurzame trekjes vertoont.

Wat? Buurtcamping Slotermeer
Wanneer? Zaterdag 28 mei 14.00 uur – zondag 29 mei 10.00 uur
Waar? De groenstrook aan het begin van de Burgemeester Vening Meineszlaan
Wie? Alle buurtbewoners zijn van harte welkom!

Programma in het kort
Zaterdag 28 mei
v.a. 13.00 uur: Buurtbewoners kunnen hun tent opzetten.
14.00 uur: Bewoners, artiesten uit de buurt en lokale bedrijven presenteren hun talenten en kunsten aan elkaar. Er zijn rondleidingen naar de Syrisch Orthodoxe kerk, de schooltuinen langs het spoor, het Van Eesterenmuseum en de Mescid-i-aksa moskee.
18.00 uur: Buurtmaaltijd met gerechten die bewoners hebben gemaakt en meegenomen.
21.00 uur: Voor de liefhebbers is er de mogelijkheid om de finale van de Champions League op groot scherm te volgen
21.30 uur: Kampvuur met muziek waarna de overnachting kan beginnen.
22.30 uur: Film op groot scherm door de Creamclub.