Dag (domme) gansjes

7 Fans

De ganzen zijn weg. De meeste bewoners uit de Platostraat en omgeving in Slotermeer kunnen weer rustig ademhalen. Geen poep meer op de stoep, de kinderen durven weer op straat en het gras mag als vanouds gaan groeien.

Ganzen 1 In goede banen op weg

Een hele poos heeft de groep van ongeveer dertig ganzen in buurt 5 van Slotermeer haar bivak gehouden. Ze kregen te eten, waggelden dagelijks een vast parcours en hielden de gemoederen meer dan eens bezig. Sommige buurtbewoners konden hun aanwezigheid wel waarderen, anderen ondervonden slechts overlast. En na meerdere klachten uit de buurt besloot het stadsdeel de beesten toch maar te verplaatsen. Zo plots als ze ooit vanuit de Osdorpse kant van Allendelaan in buurt 5 opdoken, zo rap zijn ze nu ook weer verdwenen.
Het stadsdeel riep de hulp in van de Dierenbescherming Amsterdam en samen met wat buurtbewoners was de klus in nog geen uur geklaard. Peter van Poelgeest was de expert die de operatie in goede banen leidde, het stadsdeel leverde mankracht, een auto en de hekken en een attente bewoonster stelde kosteloos haar paardentrailer ter beschikking. De eendrachtige samenwerking beperkte de ´stress´ van de beesten tot een minimum en zo leverde Peter de ganzen met een gerust hart af bij een watertje in het Sloterpark. “Ik heb hier een heel goed gevoel bij”, sprak hij zichtbaar tevreden. En als klap op de vuurpijl beloofde Bakker Huijbregts de vogels ook nog eens een maand lang van gratis brood te voorzien. Niemand hoeft zich dan ook zorgen te maken of ze het overleven daar in het Sloterpark. Na verloop van tijd zullen de ganzen hun eigen kostje bij elkaar gaan scharrelen. En zo hoort het ook.

Ganzen 2 Rijen, rijen, rijen in een wagentje

Ganzen 4 Alle ganzen zwemmen in het water