Miny Lokkerbol-Niekus (CDA)

Auteur: JHvZ iso 22111950 Jan van Zijp

Als getogen Amsterdamse ben ik 63 jaar geleden geboren in de Watergraafsmeer. Ik ben gehuwd en woon al bijna 34 jaar in dit stadsdeel.

Miny Lokkerbol-Niekus (CDA) Miny Lokkerbol-Niekus

Na mijn huwelijk zijn wij eerst in Osdorp gaan wonen, waar onze eerste dochter geboren is. Drie en half jaar daarna zijn wij verhuisd naar een eengezinswoning in Slotermeer. Hier is onze tweede dochter geboren. Door de kerk en het naar school gaan van onze kinderen is de band met Slotermeer en de bewoners steeds hechter geworden.
Het leven in Amsterdam is al goed, maar te wonen in het groenste stadsdeel van Amsterdam is nog beter. Reden waarom wij ook niet meer verhuisd zijn. Daarom onderschrijven wij ook het CDA-standpunt om woningen te bouwen voor een ieder die hier wil wonen of die in ons Stadsdeel een “wooncarrière” willen maken.
Het meest ben ik op mijn plaats indien ik mij bezig kan houden met sociale werkzaamheden. Na jaren voor de Zonnebloem mij dienstbaar gemaakt te hebben ben ik nu penningmeester en reisorganisator bij de KBO. Twee keer per jaar maken wij een busreisje. Ook zijn mijn man en ik lid van de kapeldienst in het Lucas/Andreas Ziekenhuis waar wij op zondagen bedden heen en terug brengen naar de kerkdiensten. Een zeer dankbaar werk. Het geeft mij veel voldoening.
Voor de toekomst hoop ik dat de saamhorigheid tussen alle bevolkingsgroepen optimaal goed wordt. Tolerant zijn naar elkaar toe en begrip voor elkaars cultuur tonen. De normen maar zeker ook de waarden moeten weer hoog op de agenda komen. Dit kunnen wij als politiek niet alleen alle groeperingen in maatschappelijk middenveld zullen hieraan mee moeten werken. Ook op de scholen, daar waar onze nieuwe generatie wordt gevormd zal dit een belangrijk thema moeten zijn. De politiek c.q. de overheid moet het voorbeeld geven en randvoorwaarden scheppen.
Miny Lokkerbol-Niekus

Terug naar politiekelink