Boomhuttenfest.

Op 29 augustus zal er op het braakliggende terrein Noorderhof Zuid (bij de Sloterplas) een kamp worden opgezet door Boomhuttenfest. en Young Designers & Industry (YD/...).
Het kamp zal feestelijk worden ingericht met verschillende boomhutten en schaftkarren en zal gedurende 5 weken onderdak bieden aan verschillende culturele projecten met buurtbewoners.

Boomhuttenfest. is een initiatief van YD/... en ontwerpers Tobias Krasenberg en Sander Borsje. De eerste week (van 29 augustus - 2 september) zal Boomhuttenfest. met jongeren werken aan het ontwerpen en realiseren van een interactieve, mobiele boomhut. Deze hut staat geheel in het teken van de Natuurspeelplaats die Stadsdeel Nieuw West momenteel ontwikkelt in het Sloterpark. De mobiele hut zal door de stad reizen om de kinderen van Amsterdam alvast wat te laten proeven van de Natuurspeelplaats. Het ontwerp zal ook de basis vormen voor een vaste hut die Boomhuttenfest. in een later stadium gaat ontwikkelen voor de Natuurspeelplaats.

Verder zal YD/... gedurende 5 weken met een team van 5 kunstenaars/ontwerpers en een stadspsycholoog in het kamp werken aan 'THUIS', een kunstproject dat het thuisgevoel zal onderzoeken en verbeelden. Er zal ook contact worden gemaakt met buurtbewoners over een, in de toekomst te realiseren, 'Opa/kleinkind boomhut'.

Boomhuttenfest. zorgt voor een actieve week vol houthakken, lassen, tekenen, klimmen en ontwerpen en misschien zelfs een kampvuurtje met marshmallows! Wil je graag meedoen of wil je meer informatie, stuur dan een mailtje naar boomhuttenfest@gmail.com

Meer informatie is te vinden op: