Amsterdam Nieuw-West ’50-’60

Auteur: Stadsarchief
6 Fans

Tentoonstelling in het Stadsarchief Amsterdam, Vijzelstraat 32, van 8 september 2011 tot en met 8 januari 2012

Van Karnebeekstraat, Geuzenveld Foto: Ad Windig/MAI

Zestig jaar geleden, op 1 december 1951, werd de eerste paal geslagen voor tuinstad Slotermeer. Het was de eerste van vijf nieuwe wijken aan de westkant van de stad: Slotermeer, Geuzenveld, Slotervaart, Overtoomse Veld en Osdorp – nu samen Stadsdeel Nieuw-West. In vijftien jaar werden hier ruim vijfendertigduizend woningen gebouwd voor talrijke woningzoekenden. De nieuwe wijken waren ruim opgezet, met veel groen, en met als hart de Sloterplas.

De tentoonstelling Amsterdam Nieuw-West ’50-’60 toont het dagelijks leven tussen 1951 en 1970 aan de hand van veel foto’s, aangevuld met documenten. Een oproep voor amateurfilmpjes heeft vele bijzondere en ontroerende inzendingen opgeleverd. De mooiste zijn op de tentoonstelling te zien. Zo komen de jeugdjaren van Nieuw-West opnieuw tot leven, tussen herinnering en geschiedenis.

Meer over de tentoonstelling Amsterdam Nieuw-West ’50-’60 en over Go West (Expositie in de 'Kofferkluizen' met foto's van het Maria Austria) Instituut leest u via deze link.