Vandaag naar het Stadsarchief, fiets mee!

Fiets mee met de vrienden van de Sloterplas of verzamel in De Bazel!

Schaatsen op de Sloterplas - Ook deze foto is (heel groot) te zien op de tentoonstelling. Foto: Beeldbank Amsterdam Foto: Beeldbank van het Stadsarchief van de gemeente Amsterdam

Bezoek aan de tentoonstelling over Nieuw-West bij het Stadsarchief

Op zaterdag 5 november 2011 gaan we met de Vrienden van de Sloterplas een bezoek brengen aan de tentoonstelling over Nieuw-West van het Stadsarchief in Gebouw de Bazel. Deze tentoonstelling geeft een indruk van het leven in de toen nog nieuwe Westelijke Tuinsteden in de jaren vijftig en zestig. Middelpunt van de Westelijke Tuinsteden is de in de jaren vijftig gegraven Sloterplas, waarvan in de tentoonstelling ook beelden zijn te zien, zowel foto's als films. In de filmzaal zijn ook films te zien uit deze periode. Voor aanvang van de bezichtiging van de tentoonstelling zal Erik Swierstra enige toelichting geven over wat er te zien is over de geschiedenis van de Sloterplas en de Westelijke Tuinsteden.

Verzamelen
Verzamelen in de hal van Gebouw De Bazel, Vijzelstraat 32, om 14.00 uur. Einde excursie uiterlijk om 17.00 uur.
Entree is € 5,00; voor houders museumjaarkaart of stadspas: € 3,00. Met de stadspascheque van november: gratis.

Meefietsen
Een half uur voor aanvang van de excursie vertrekt er een groep per fiets vanaf Café Oostoever aan de Sloterplas naar Gebouw de Bazel. Aanmelding is niet nodig. Informatie: tel 020 - 6149579 of e-mail: post@vriendenvandesloterplas.nl