Oproep reünie Ambassade in 2012

Auteur: Fons Wegman
Geuzenveld

De jongerenbeweging Ambassade was zeer actief in Geuzenveld in de periode van 1967/1992 en vele vooral Geuzenveldse jongeren kijken met plezier terug op de tijd dat zij lid waren van deze jongerenbeweging.

Plaat Ambassade Geuzenveld Afbeelding: collectie Fons Wegman

Omdat het nu alweer 20 jaar geleden werd opgeheven is het idee ontstaan een reünie te organiseren voor alle oud leden.Met behulp van oude ledenlijsten en verjaardagskalenders uit het verenigingblad hebben wij een lijst kunnen opstellen van meer dan 500 jongeren die van deze jongerenbeweging lid zijn geweest. Voor zover ons de adresgegevens ons bekend zijn hebben we de oud leden benaderd. Helaas ontbreken bij veel namen de adresgegevens. We zijn er ook van overtuigd dat de lijst die we nu hebben nog steeds niet compleet is.

Daarom willen we alle oud leden (senior of junior) die een reünie wel zien zitten oproepen te reageren via het speciale reünie-mailadres:
deelnemers-reunie@ambassade-geuzenveld.nl

Jan van Zijp

Drie reacties verwijderd

Soms heeft de redactie het moeilijk. Een reactie roept dan een tegenreactie op, die weer een reactie oproept enz. Dat eindigt dan meestal minder leuk.

Daarom maakt de redactie soms gebruik van haar 'recht' om die reacties te verwijderen. Excuses als daarmee iemand gekwetst wordt of als iemand zich daardoor tekort gedaan voelt.

Joop

Hoog stropdassen gehalte

Ik herinner me het koor ook nog wel. Het was 2e helft jaren 60 toen de wereld op zijn kop stond "iedereen" eigenlijk in spijkerpakken liep, lange haren had, hippies kleding droeg enz.enz. , maar de meeste Ambassade koorleden liepen toen nog in colbertjes,overhemdjes met stropdassen, tuttige Terlenka jurkjes met dito vestjes erover. De Ambassade jongens droegen bijna allemaal hun haar met de scheiding links en de meisjes droegen vaak een bril en gingen 's avonds met krulspelden in naar bed. Wat ze allemaal gemeen hadden was dat ze erg luidruchtig waren, dat was ook wel handig als je zanger of zangeres wilde worden. Kortom, het nieuwe tijdsbeeld kreeg daar nog geen voeten aan de grond. Maar ik geloof dat ze in al hun tuttigheid wel veel lol hadden met elkaar en dat ze probeerden zich in te zetten voor goede doelen. Dat is ook onlosmakelijk met het katholiek geloof verbonden, des te meer je goed deed voor een ander , des te meer kans dat je later op de voorste rijen in de hemel kwam te zitten, want dat was natuurlijk het streven en de achterliggende gedachte.

Joop

Red.: naam bij redactie bekend

ad en olga pijnaker

Reunie

Beste Fons bedankt voor de uitnodiging die we vandaag per post ontvingen.
Het is wel een ontzettend leuk idee na zoveel jaren. Olga en ik (ad Pijnaker) zijn denk ik 10 jaar lkid van het ambassadekoor geweest en herenniren ons de trips naar o.a. België Wij wonen al weer 21 jaar in Almere met veel plezier overigens en komen regelmatig Jan en/of Ria Belderok tegen die ook in de Muziekwijk wonen.
Inmiddels zijn we ook Opa en Oma van een wolk van een kleindochter (Megan 4 jaar) helaas woont ze met haar ouders in Rotterdam maar dat maakt het niet minder leuk. Tot zover een kleine update. Trouwens ons e-mail adres is ad.pijnaker@planet.nl