Wie was Aldo van Eyck?

6 Fans

Filmavond met glühwein en kerststol in het Van Eesterenmuseum op woensdag 14 december van 20 tot 21.30 uur

Aldo van Eyck Foto: Tess van Eyck

Omdat de tijdelijke tentoonstelling De Speelse Stad over Aldo van Eyck als ontwerper van speelplaatsen gaat, wordt een licht geworpen op de volgende vragen:

Wie was Aldo van Eyck als persoon? Wat inspireerde hem?

Een tip van de sluier wordt opgelicht in de documentaire Markant en in twee fragmenten van tv-programma’s.
In de documentaire vertelt hij over zijn jeugd en praat hij over zijn ontmoetingen met kunstenaars als Theo van Doesburg en Gerrit Rietveld. Hij vertelt over creatieve uitgangspunten bij zijn ontwerpen. Zo laat hij ook zien hoe belangrijk zijn collectie primitieve kunst voor hem was. Primitieve kunst inspireerde toen veel kunstenaars. Hij blijkt een begenadigd verteller.
Het eerste tv-fragment is een interview van architect Herman Hertzberger met ‘onze’ Aldo.
Het tweede toont een gesprek van de curator van het Nederlands Architectuurinstituut (NAi), Bernard Colenbrander en de architect Abel Blom met Aldo.

Aanmelden: film@vaneesterenmuseum.nl
Toegang: Gratis