Monumensendagen

Auteur: Rudolf Pfalz

De derde editie van Monumensendag vindt plaats op 14 april 16 tot 18 uur op De Buurtboerderij, Spaarndammerdijk 319

Buurtboerderij Ons Genoegen  <p>Van de website:<a href=" http://www.buurtboerderij.nl"> http://www.buurtboerderij.nl</a></p>

Buurtboerderij Ons Genoegen

Monumensendag
Ouderen vertellen jongeren over hun geschiedenis en jeugd in de omgeving van de buurtboerderij

.

Zaterdag 14 april is mevrouw Ria Dirks gast en zij zal vertellen over de 2e Wereldoorlog zoals beleefd door de ogen van een vier-jarig kind.
Zij heeft met haar zusters en broer op de Spaarndammerstraat gewoond tegenover het politiebureau. De oorlog heeft ze ternauwernood overleefd.
Centraal staat de vraag: Hoe was het leven in WOII in de Spaarndammerbuurt voor een jong meisje?

Voor de kinderen is er een leuke activiteit:
Bij het beëindigen van de oorlog werden sommige Nederlandse kinderen verrast met een echte parachute, waaraan een brok chocolade hing. Die gaan wij die middag namaken samen met kinderen. Gelieve in te schrijven, voor 12 april (ongeveer 10 kinderen)
Workshop: 17-18 uur.(gratis)

Borrelen tussen 18.00-18.30 uur .