Gratis brunchen in Louis Couperusbuurt

1 Fan

Vol enthousiasme hollen Jennifer en Barikissou naar de deur bij iedere nieuwe bezoeker om die vervolgens met een grote glimlach welkom te heten. Iedere dinsdag om 10.00 uur zetten de meiden in de BuurtEntree op het Adriaan van Oordthof een buurtbrunch klaar.  Zo kunnen jong en oud elkaar ontmoeten onder het genot van een broodje, een gekookt eitje en een glaasje melk.Het duo bereidt de brunches als stage-opdracht voor de opleiding Zorg en Welzijn van het Nova College dat vlakbij zit.

Buurtbrunch in de Entree Foto: maart 2012

Verschillend
“Het is heel leuk om met al die verschillende mensen te praten,” aldus Barikissou. En verschillende mensen dát zijn het: “Zij was voor de sloop en ik was tegen”, vertelt Henk van Beest over de manier waarop hij zijn gesprekspartner van deze ochtend leerde kennen. “Maar zij heeft vochtproblemen in haar huis en ik niet, dat maakt een groot verschil in woongenot.”

Sloop voorkomen
De bewonerscommissie in de Louis Couperusbuurt verzette zich de afgelopen jaren hevig tegen vernieuwingsplannen van woningcorporatie Stadgenoot. Het verzet had succes: de sloopplannen zijn in ieder geval voor tien jaar uitgesteld.
Han Saaf is lid van de bewonerscommissie en schuift deze morgen ook aan voor een broodje: “Als je door deze wijk loopt zie je dat het echt een plaatje is. Er is zoveel groen en er zijn nog woningen voor eenpersoonshuishoudens. Dat is uniek in dit gebied.”

Buurtgevoel moet herstellen
Veel bewoners hebben jaren gedacht dat zij moesten vertrekken, waardoor niet veel energie is gestoken in het bijhouden van contacten en ontmoeten van buren. Nu de plannen voorlopig van de baan zijn, is het belangrijk dat er een fijn buurtgevoel terugkeert in de wijk die bestaat uit circa 650 huishoudens.

Eenzame ouderen
Onlangs ontstond in een onderzoek naar de buurt de indruk dat ouderen er eenzaam zijn. Stadsdeel Nieuw-West, Eigenwijks, het Nova College en Stadgenoot bundelen daarom hun krachten en organiseren in de Buurtentree twee keer per week een ontmoetingsmoment. Die ontmoetingsmomenten in de Louis Couperusbuurt worden nu enkele weken georganiseerd en de eerste reacties zijn positief: “Het is echt een plek om je buurtjes even te ontmoeten, bij te kletsen of elkaar te leren kennen,” vertelt een bewoonster. Een andere buurvrouw komt gauw binnenhollen. Zij beloofde vorige week dat ze vandaag gekookte eieren zou meebrengen, maar heeft nu helaas geen tijd om te blijven. De kakelverse en nog warme eieren levert ze echter wel af en die worden door andere buurtgenoten goed ontvangen!

Gratis paasbrunch
De zesweeks stage van Jennifer en Barikissou zit er bijna op. Wie deze vrolijke dames nog wil ontmoeten, moet opschieten. Zij worden opgevolgd door twee andere jongeren van het Nova-College, die onder meer een uitgebreide paasbrunch gaan verzorgen.
Dus bewoners van de Louis Couperusbuurt opgelet! Op dinsdag 10 april (derde paasdag) bent u van harte uitgenodigd om aan te schuiven in de BuurtEntree aan het Adriaan van Oordthof 37 om 10.30 uur voor een gratis en uitgebreide paasbrunch.

Ontmoetingsmomenten
Op dinsdagochtend dus een buurtbrunch van 10.30 tot 12.00 uur en op donderdagmiddag van 13.30 tot 15.00 uur is er een koffie- en spelletjesuurtje. De ontmoetingen zijn voor alle buurtbewoners - jong, oud en middelbaar - gratis toegankelijk.