Waar is deze foto genomen?

7 Fans

Er staan drie winkels op de foto: Brood Bakkerij De Zeeuw, dan een winkel Boek en Prenthandel en dan zie ik nog een uithangbord met wijnen en gedestilleerd met P.J.A. Chrispijn.

In welke straat is dit? Foto: collectie Joke Kuijper-Japin

Geachte redactie,
Ik ben bezig met mijn familieboek (genealogie met familieverhalen) en van mijn moeder kreeg ik een foto genomen door fotograaf Kerbel's, Borgerstraat 144 in Amsterdam. (Hij was fotograaf en was in 1898 37 jaar).

Mijn moeder dacht dat deze foto genomen was in de Fagelstraat omdat mijn vader daar geboren is ( op nummer 42 1-hoog: Japin 1927-2007). Er staan drie winkels op de foto: Brood Bakkerij De Zeeuw, dan een winkel Boek en Prenten en dan zie ik nog een uithangbord met wijnen en gedestilleerd met P.J.A. Chrispijn.

Wie herkent deze winkels en weet in welke straat dit is?

Voor de winkels staan kinderen en volwassenen en gezien de kleding is deze foto van rond 1900. Mijn overgrootvader (1855-1924) was broodbakker dus het kan zijn dat hij er op staat of mijn opa (1891-1937) als kind. Mijn overgrootvader woonde toen omgeving Palmgracht. Links van de bakkerswinkel zie ik een huisnummer 27.

Hoe kan ik achterhalen in welke straat deze foto genomen is? De voormalige firma Chrispijn kon mij niet verder helpen en Bakkerij de Zeeuw: ik vond alleen verhalen over de vestigingen in de Zaanstreek. Ben zeer benieuwd of iemand mij op weg kan helpen.

Met vriendelijke groet,
Joke Kuijper-Japin.

PS. Onderstaand nog drie foto's. Wellicht herkent iemand zichzelf of andere familieleden.

E-mailadres van Joke-Kuijper-Japin is bij de redactie bekend.

Bekijk meer afbeeldingen

De Fagelstraat voor "De Beverwijker": de aardappelen en groentehandelaar Bram? Foto: collectie Joke Kuijper-Japin

Fagelstraat 17 Foto: collectie Joke Kuijper-Japin

De Fagelstraat met mijn oma er op. Ze woonde naast een winkel met het opschrift: Van Nelle's koffie en thee alleen in pakjes. Zou dat later melkhandel Keizer zijn geworden? Fagelstraat 44? Foto: collectie Joke Kuijper-Japin

Jan de Jong

x

Ja dat is inderdaad melkhandel Keizer geworden . Zelf was ik zoon van slagerij de Jong op nummer 64 fagelstraat

Leon de Laat

Broodbakkerij "de Zeeuw", Fagelstraat 27

Vanaf febr. 1897 tot jan. 1923 zit broodbakker Pieter Hus (1861) in broodbakkerij "de Zeeuw", Fagelstraat 27-hs

Ans Pruis

Kijk en lees en vind tips en aanwijzingen op de site: