Oproep Johan van Driel

Wie kent hem of weet iets over hem?

Hij woonde rond 1960 met zijn gezin in de Reinier Claeszenstraat.

De Reinier Claeszenstraat omstreeks 1940 met links het Reinier Claeszenplein Foto: Beeldbank van het Stadsarchief, fotograaf Jan Dijkman

Daar woonde hij met zijn tweede vrouw (zijn eerste vrouw, Joanna de Groot, was overleden) en zijn drie kinderen (Nico?, Gustaaf en een dochter). Johan van Driel is geboren rond 1900.
Een nabestaande van hem wil graag meer over hem weten.

Reageren kan onder deze oproep of rechtstreeks naar de de redactie.

Re: Reinier Claeszenstraat

Marjon / Frank,

Hierbij de bevestiging van de Beeldbank:

Geachte heer,

Naar aanleiding van uw correctie betreffende onze website www.stadsarchief.amsterdam.nl wil ik u hartelijk bedanken voor uw interesse en de door u genomen moeite.

U heeft inderdaad gelijk. Ik heb uw correctie betreffende de Jan van Galenstraat doorgevoerd in de database van de beeldbank, dat is binnenkort zichtbaar op Internet.

Nogmaals onze hartelijk dank,

met vriendelijke groet,

Stadsarchief Amsterdam

Marjon

Reinier Claeszenstraat / Jan van Galenstraat

Beste Henk van Dijk. Ik woon al 32 jaar in de Reinier Claeszenstraat. Mijn woning staat nog net op de foto. Ik zie een stukje van de Willem de Zwijgerlaan links op de foto. Daar waar het Hallen Theater zich nu bevindt, zat voorheen de Kwantum-Hallen en tegenwoordig de sportschool.

Marjon / Frank,

Ik denk dat jullie gelijk hebben. Op de achtergrond (waar de bus rijdt) zie je nog enkele woningen van de Willem de Zwijgerlaan. Nog verder naar achteren (niet zichtbaar) had je toentertijd de Hallen Bioscoop, ook wel Hallen Theater genoemd.
Ik heb een contactpersoon bij de Beeldbank en zal vragen om dit even te controleren en/of aan te passen.

Marjon

Reinier Claeszenstraat

Geachte L.S.

U schrijft dat links op de foto het Reinier Claeszenplein zou zijn. Dit is niet juist. Daar ligt de Jan van Galenstraat. Daar om de hoek bevindt zich de Willem de Zwijgerlaan.

De huisnummers 116  t/m 112 zijn zichtbaar op de foto. Steek je de straat schuin over,  pas dan kom je op het Reinier Claeszenplein terecht.

Frank

Locatie klopt niet

Dit is de hoek Jan van Galenstraat/Reinier Claeszenstraat. Het Reinier Claeszenplein is 100 meter naar rechts.