Hamlet bij de Hallen

5 Fans

Gratis voorstellingen van ‘liefdewerk, oud papier’ in de Bellamytuin bij de leegstaande hallen in Amsterdam Oud-West. Het is een initiatief van theatermakers Nina Deuss, Elian Smits en Clinty Thuijls. Na het grote succes van vorig jaar weer te zien.

Geschiedenis
Wachten op budget en dan pas samen kunnen theater maken? Nee, daar hadden Nina Deuss , Elian Smits en Clinty Thuijls geen zin. Spelen kan altijd! Dat terrein daar naast de Hallen lag er ook zo eenzaam maar o zo prachtig bij… daar moest toch gewoon een stukkie gespeeld kunnen worden? Het stadsdeel was gecharmeerd van het plan en er werd direct rondgebeld. Binnen mum van tijd haakten acteurs, vormgevers, productietechniek, horeca en publiciteitsmedewerkers aan. Alles vrijwillig want er is nou eenmaal geen budget. De locatie inspireerde de makers tot de ‘Hamlet’ van William Shakespeare, een van zijn wraaktragedies. De omgeving heeft met een beetje verbeeldingsvermogen iets weg van een oud kasteel. ‘Hamlet’ gaat over liefde, dood en verraad maar voor ‘Hamlet bij de Hallen’ werd het stuk opnieuw vertaald en bewerkt. De taal is van nu en zelfs het medium Derek Ogilvie is bij deze Hamlet van de partij. Hamlet loves Ophelia: een bewerking van Shakespeare waar niemand bang voor hoeft te zijn!

Wanneer
10, 15, 16 en 17 juni 2012 in de bouwkuip naast de Bellamytuin op de Bilderdijkkade. Aanvang 19.30 uur, toegang gratis.