Ontdek je creativiteit in Ons Pand

Lekker creatief bezig zijn, ontdekken dat je talent hebt voor decouperen of kleien?

Verteller: Loes van Berkel
Auteur: Eigenwijks
Slotermeer
Loes van Berkel geeft op dinsdag mozaïekles in Ons Pand Vorig jaar maakte ze samen een grote groep bewonersin de Multibox een grote mozaïek dat de eerste prijs won  bij een kunstwedstrijd voor samenwerkingsprojecten in buurten. Er is nog ruimte in de groep voor nieuwe mozaïekers.

Loes van Berkel geeft op dinsdag mozaïekles in Ons Pand Vorig jaar maakte ze samen een grote groep bewonersin de Multibox een grote mozaïek dat de eerste prijs won bij een kunstwedstrijd voor samenwerkingsprojecten in buurten. Er is nog ruimte in de groep voor nieuwe mozaïekers.

Of juist creatief bezig zijn en ontdekken dat je talent hebt voor decouperen of kleien? Of juist helemaal geen talent maar er wel veel plezier in hebt? Bij het Open Inloop Atelier is ruimte voor iedereen. Het atelier wordt voortaan wekelijks op woensdag- en donderdagochtend georganiseerd in buurthuiskamer Ons Pand aan het Immanuel Kanthof in Slotermeer.

Ons Pand is een buurtontmoetingsruimte die door woningcorporatie Ymere beschikbaar is gesteld aan de buurt. Bewoners kunnen er activiteiten organiseren voor andere bewoners. Eigenwijks beheert de ruimte en werkt samen met de buurt aan het opstellen van een mooi programma.
De meeste activiteiten zijn gratis. Soms wordt er een kleine bijdrage gevraagd. Dit wordt vooraf duidelijk aangegeven. Verschillende bewoners organiseren inmiddels leuke en leerzame activiteiten in Ons Pand. Vanaf 30 januari komt daar het Open Inloop Atelier bij.

De drijvende kracht achter het atelier is Loes van Berkel die altijd met een hartelijk woord klaarstaat voor iedereen. “Ik vind het belangrijk om mensen uit hun huizen te halen. Veel mensen zijn best wel eenzaam. Dit soort activiteiten helpt hen bij het ontdekken van hun talenten en zorgt tegelijkertijd voor gezelligheid en ontmoeting.” De ateliers zijn bestemd voor alle buurtbewoners. Natuurlijk voor mensen die zichzelf creatief willen ontplooien, maar ook voor ouderen en chronisch zieken.

Belangrijk werk
“Ik heb altijd gewerkt en daarnaast vrijwilligerswerk gedaan, omdat ik het belangrijk vind om wat voor anderen te betekenen.” Vorig jaar werd haar baan helaas wegbezuinigd. Sindsdien is ze hard op zoek naar een nieuwe baan, maar ondertussen gaat ze niet stilzitten.
Integendeel… ze doet gewoon nog meer vrijwilligerswerk. “We gaan tijdens de ateliers verschillende dingen doen zoals kleien, keramieken, glasmozaïeken, schilderen en decouperen. Iedereen is creatief hoor, alleen mensen uiten dat op een andere manier,” vertelt Loes stralend. Ze heeft er zin in en wil ook gezamenlijk dingen van thuis opknappen. “Bijvoorbeeld het schilderen van een tafeltje dat iemand al jaren heeft staan, maar dat niet bevalt vanwege de kleur of aan een opknapbeurt toe is.”

Computerles
Naast creatieve activiteiten wordt er ook computerles van Klik2Klik gegeven in Ons Pand.

Kom kijken en doe mee!
Programma Ons Pand, Immanuel Kanthof 3-7
Maandag
09.30 - 13.30 Keramiek - Ronald
10.00 - 12.00 Computercursus - Klik2Klik
13.00 - 15.00 Computercursus - Klik2Klik
Dinsdag
13.00 - 15.00 Mozaïek - Loes
Woensdag
10.00 - 12.30 Open Inloop Atelier - Loes
19.30 - 22.00 Spaanse Les - Ariane
Donderdag
13.00 - 16.00 Schilderclub - Thea
19.00 - 22.00 Keramiek - Willy
Vrijdag
13.00 - 15.00 Schilderclub - Dick
19.00 - 22.00 Naailes - Carmen

Wilt u ook een activiteit organiseren? Neem dan contact op met Eigenwijks via slotermeer@eigenwijks.nl of 020 346 06 70 of loop binnen bij het Huis van de Wijk Slotermeer in de Multibox aan de Jan de Louterstraat 19.