Gezocht: Leuke uitspraken en verhalen

voor de Amsterdamse Spreukenkalender

Amsterdam
De nieuwe samenstelsters van de Amsterdamse Spreukenkalender

U kent ze wel. Van die typische Amsterdamse spreuken; ‘Heb je hazenhaar in je schoenen?’ of ‘Goed gegeten? Kun je lappies kakken!’

Vaak humoristisch, brutaal, blufferig en adrem, met meestal als doel om de ander eventjes verbaal een vlieg af te vangen. Spreuken zoals opoe, opa, buurvrouw, ome, vader of moeder die altijd zo treffend konden zeggen.
Deze spreuken zoeken de kersverse samenstellers van de kalender, Clementine Vrooland en Shirley Brandeis, die het stokje overnamen van auteur Jan Luitzen.

En ook uw gedichten, moppen en (korte) verhalen over de stad – van toen én nu - zijn welkom. Verhalen over bijvoorbeeld het spelen op straat, op school, de kroeggesprekken, de kerkbezoeken en andere mooie momenten die zich in Amsterdam afspeelden.
Inzendingen zijn welkom via shirley@brandeis.nl of 0626140255 of via Facebook (Amsterdamse Spreukenkalender). Daar krijgt de 100e die de pagina leuk vindt een gratis kalender!
En voor alle andere geplaatste inzendingen: eeuwige roem (met naam) in de editie 2014.

Gepubliceerd: 19 maart 2013