West Side Stories viert feest!

Auteur: Foam

Zaterdag 18 mei, zondag 19 mei en zaterdag 25 mei

Fotoworkshop voor volwassenen Foto: Foam

In mei bestaat West Side Stories 3 jaar en vieren wij feest! Je bent van harte uitgenodigd om mee te doen aan ons feestelijke programma.

Let op: voor alle programmaonderdelen geldt dat je je vooraf moet opgeven. Kom langs in ons pand aan het Confuciusplein 14, bel 06- 47864814 of mail naar westsidestories@foam.org

Programma

Zaterdag 18 mei
Feestelijke volwassenenworkshop, op expeditie naar Foam.
Deelnemers krijgen een interactieve rondleiding door het museum. Verzamelen om 11.15 uur bij de balie in Foam aan de Keizersgracht 609. De rondleiding duurt van 11.30-12.30 uur, vooraf opgeven is verplicht.

Zondag 19 mei: Feest!
Op deze dag gingen drie jaar geleden voor het eerst de deuren van West Side Stories open, er is daarom van alles te doen en te bekijken rondom de projectlocatie aan het Confuciusplein. Doe mee met een West Side Stories foto-expeditie: ga met een professionele fotograaf op expeditie door de wijk. Er vertrekt een expeditie om 12.00, 13.00 en 14.00 uur, vooraf opgeven is verplicht.
Daarnaast is er muziek en zijn er voor kinderen de hele dag verschillende fotografieworkshops. Tijdens het feest wordt ook de eerste en enige West Side Stories krant uitgedeeld, een cadeau van West Side Stories aan iedereen die de afgelopen jaren heeft meegedaan of betrokken is geweest bij het project. De krant is een ode aan al de bijzondere foto's en verhalen die er de afgelopen jaren zijn gemaakt verteld. Kom langs en haal jouw exemplaar!
Tijdens het feest kan iedereen stemmen op de allerbeste foto die gemaakt is in de afgelopen drie jaar bij West Side Stories. Voor deze wedstrijd selecteerde een curator van Foam de tien resultaten waarop gestemd kan worden. De fotograaf die de allerbeste foto maakte wint een digitale camera en een jaar lang gratis toegang tot Foam! Om 17.00 uur is de prijsuitreiking.

Zaterdag 25 mei
Volwassenenworkshop
Thema: filosofenquotes. Maak een foto bij een bijzondere quote van één van de filosofen uit de buurt. Locatie: West Side Stories.
Let op: deze workshop is van 12.00-14.00 uur en start dus een uur later dan jullie van ons gewend zijn.

Zaterdag 25 mei
Nieuw-West in de jaren ’50 en ’60, lezing door het Stadsarchief.
Erik Schmitz van Stadsarchief Amsterdam vertelt aan de hand van oude foto’s en amateurfilmpjes over de geschiedenis van Nieuw-West.
De lezing is van 16:00-18:00 uur. Verzamelen vanaf 15.30 uur bij West Side Stories.

Fototentoonstelling: doe mee, hang een poster in je raam!
In de aanloop naar het feest delen we honderden posters uit met foto’s die zijn gemaakt in verschillende workshops en projecten.
Lijkt het jou leuk om met een fotoposter de buurt op te fleuren en mee te doen aan de grootste buurttentoonstelling ooit? Kom een poster halen bij West Side Stories!

Deelname aan alle activiteiten is gratis.

Tot ziens bij West Side Stories!

Met vriendelijke groet,
Lisa, Garance, Simone en Marloes

West Side Stories
Foto’s en verhalen uit Amsterdam Nieuw-West.
Confuciusplein 14
020 5516500
westsidestories@foam.org

Geopend
woensdag en vrijdag van 14.00-18.00 uur en op zaterdag van 11.00-17.00 uur

West Side Stories. Foto’s en verhalen uit Amsterdam Nieuw-West is een project van Foam Amsterdam, Ymere en Stadgenoot.

Feest Foto: Foam

Feest Foto: Foam