West Sides Stories in de Bierens de Haanbuurt

7 Fans

Foam Fotografiemuseum Amsterdam heeft een projectlocatie aan het Confuciusplein 14, Foam West Side Stories. West Side Stories organiseert gratis fotografieworkshops en tentoonstellingen speciaal voor de bewoners van Nieuw-West.

De zandbak toen en nu - Foto-compositie: Foam, 2011 Foto-compositie: Foam, 2011

In de komende maanden gaat West Side Stories van start met een bijzonder fotografieproject in de de Bierens de Haanbuurt. Om dit project tot een succes te maken hopen we op de bijdrage van de bewoners.

Foto's en verhalen
West Side Stories is op zoek naar verhalen en oude foto’s van de buurt. De foto’s mogen binnen of buiten gemaakt zijn; het maakt niet uit of ze 1 of 50 jaar oud zijn. Met deze oude foto’s in de hand keren we terug naar de locaties waar ze zijn gemaakt. Met dit fotografieproject haalt West Side Stories samen met de bewoners herinneringen op aan de buurt, maar vertelt ook verhalen van nu.
Het resultaat van het project zal in januari 2012 te zien zijn in een fototentoonstelling.

Doe mee
Heeft u herinneringen en/of foto’s van vroeger en vindt u het leuk om mee te doen? Of wilt u zelf aan de slag met uw oude foto en uw eigen camera? U kunt uw foto’s sturen naar westsidestories@foam.org. Of loop bij ons binnen en laat ons uw oude foto’s zien!

Op het hofje toen en nu - Foto-compositie: Foam, 2011 Foto-compositie: Foam, 2011

Binnenkort in de buurt
Binnenkort komen we bij de bewoners van de Bierens de Haanbuurt langs om meer te vertellen over ons project.

West Side Stories – Foto’s en verhalen uit Amsterdam Nieuw-West is een project van Foam Amsterdam en Ymere.

West Side Stories: Foto's en verhalen uit Amsterdam Nieuw-West
Confuciusplein 14, Amsterdam
t: 020 5516500
e: westsidestories@foam.org

Geopend op woensdag en vrijdag van 13:00 tot 18:00 uur en op zaterdag van 11:00 tot 17:00 uur.

West Side Stories Club
De West Side Stories Club is een club voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar die graag willen leren hoe je een bijzondere foto maakt. West Side Stories is gestart met een extra club voor kinderen op vrijdagmiddag. Vanaf oktober hebben een geheel nieuw programma! Iedere week kun je dus een nieuwe fotografieworkshop komen doen.
Wanneer: woensdagmiddag van 14.00 tot 16.00, en vrijdagmiddag van 16:00 tot 18:00 uur.

Meedoen? Geef je op via westsidestories@foam.org of bel 020-5516500. Deelname is gratis en je hoeft geen camera mee te nemen.