60 jaar Werk in Nieuw-West

Sprankelende verhalenvoorstelling over werk en passie

Osdorp, Nieuw-West, Slotermeer, Van Eesterenmuseum

Op zaterdag 30 november vindt de première plaats van 60 jaar Werk in Nieuw-West in Garage Notweg in Amsterdam.

Melkman Bertus Mobron en zijn zoon Frank aan het werk in de melkwijk Foto: 1959/1960; collectie: Frank Mobron

Speciaal voor deze gelegenheid is één van de ruimtes in deze voormalige Renault-garage omgebouwd tot een inspirerende ontmoetingsplek waar jong en oud vertellen wat hun werk voor hen betekent en welke veranderingen zij meemaken of hebben meegemaakt.
Spannende verhalen, smakelijke verhalen, soms schrijnend, soms hartverwarmend. De vertelvoorstelling vindt plaats in het kader van Nieuw-West Open, de viering van het zestigjarig bestaan van Amsterdam Nieuw-West.

Van groot bedrijf tot broedplaats, van tuinbouw tot krantenwijk, van thuiswerk tot dansschool; de vertellers nemen het publiek mee naar allerlei soorten werk. Verhalen van drie generaties zetten het publiek in deze voorstelling op originele wijze midden in de geschiedenis van Nieuw-West. Het thema ‘werk’ is actueler dan ooit. Het werk verandert met grote snelheid. Wat betekende werk vroeger in iemands leven en hoe is dat nu?

Daarin vertellen oude en jonge mensen over allerlei soorten betaald en onbetaald werk, over wat ze aan hun werk beleven, over brood op de plank, of over hun zoektocht naar werk en over hun dromen.
De Westelijke Tuinsteden zijn 60 jaar geleden gebouwd. Sindsdien is er zoveel veranderd! Er werden gastarbeiders geworven, grote fabrieken sloten, nieuwe kantoren schoten uit de grond. Wat voor werk is er in de loop van de tijd bijgekomen of weggevallen? Wat gebeurt er in de nieuwe werkplaatsen? De voorstelling laat 60 jaar aan geschiedenis voorbij komen en toont de ontwikkeling van werk in Nieuw-West .

Anne van Delft werd in 2011 gekozen tot verteller van het jaar. Op vele terreinen van het verhalen vertellen maakt zij zich verdienstelijk door de vertelkunst actueel te maken.

Speeldata en locaties
30 november 2012, (première) 16.00 uur - Garage Notweg (gratis)
Reserveren via e-mail: nieuwwestopen@nieuwwestexpress.nl

1 december 2013, 15.00 uur - Van Eesterenmuseum (kaarten: € 7,50 / € 5,50)
Reserveren via e-mail: productie@bureaubarel.nl

Regie : Anne van Delft
Vormgeving : Hélène Bergmans & Brigit Vermeulen

Anne van Delft

60 jaar werk in Nieuw-West, 3 generaties vertellen op 6 en 13 maart 2016

De vertelvoorstelling 60 jaar Werk in Nieuw-West wordt weer gespeeld op zondag 6 en zondag 13 maart 2016, in het Van Eesterenmuseum, bij de tentoonstelling Werk in West. Zie www.vaneesterenmuseum.nl/agenda en Facebook.com/60jaarwerkinnieuwwest