uitnodiging van eesterengesprek #42

Mist Nieuw-West de boot? Jeroen Slot & Zef Hemel over werk in West.

Auteur: Jan Hart
Zef Hemel van de Amsterdamse Economic Board Bron: ven Eesterenmuseum, 2015

Voorspellen is moeilijk maar woensdag 15 april kijken Jeroen Slot, hoofd van Bureau Onderzoek en Statistiek (O+S) bij de gemeente Amsterdam, en Zef Hemel van de Amsterdamse Economic Board vooruit en geven hun visie op de toekomst van de arbeidsmarkt van Amsterdam Nieuw-West.

Mist Nieuw-West de boot?
Centraal staat de vraag hoe Nieuw-West zich verhoudt tot de werkgelegenheidsontwikkeling in de stad en de regio. Precaire vragen die zoal aan de orde komen zijn: Hoeveel banen zijn er in Nieuw-West? Waarom zijn zoveel jongeren in Nieuw-West werkloos. En mist Nieuw-West, nu voor de toekomst veel van start ups en kleine bedrijven wordt verwacht, opnieuw de boot of juist niet? Jeroen Slot zal met de statistiek hier antwoord op geven.

De sleutelpositie van Nieuw-West
Was Nieuw-West ooit bedoeld als een woongebied voor havenarbeiders, nu heeft het een sleutelpositie binnen de metroolpoolregio als belangrijk werkgebied. De toekomst van Nieuw-West hangt volgens Zef Hemel niet meer van wonen af, maar van werk en werkgelegenheid.

Jeroen Slot, hoofd van Bureau Onderzoek en Statistiek (O+S) bij de gemeente Amsterdam Bron: foto John Melskens, 2015

Na de presentaties van Jeroen Slot en Zef Hemel is er gelegenheid voor het stellen van vragen en discussie. Na deze avond ben je helemaal weer op de hoogte van de laatste trends en internationale ontwikkelingen in economie en maatschappij.

Aanmelden
Meld je snel aan voor dit bijzondere Van Eesterengesprek, er is een beperkt aantal zitplaatsen. Het toegangsbewijs bestel je via onze website http://www.vaneesterenmuseum.nl

Datum: woensdag 15 april
Tijd: 20.00-21.30 uur, inloop vanaf 19.30 uur